Νέα σούπερ έκδοση για την Bugatti Chiron Sport - Free Sunday
Νέα σούπερ έκδοση για την Bugatti Chiron Sport

Νέα σούπερ έκδοση για την Bugatti Chiron Sport

 

Σχεδιαστικά η Bugatti Chiron Sport ξεχωρίζει από τις νέες ειδικής σχεδίασης ζάντες και τη διαφορετική σχεδίαση των ελαφρύτερων απολήξεων. Στα αξιοσημείωτα που αναφέρουν οι Γάλλοι είναι πως η Chiron Sport είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με υαλοκαθαριστήρες κατασκευασμένους από κάρμπον (όπως οι τροχοί και πολλά άλλα εξαρτήματα).

Φυσικά υπάρχει και μείωση βάρους κατά 18 κιλά (εννοείται πως αυτή δεν προέρχεται μόνο από τους νέους καθαριστήρες αλλά π.χ. από τα ελαφρύτερα κρύσταλλα). Σε συνδυασμό με το αναβαθμισμένο σασί και την ανάρτηση, η Bugatti ισχυρίζεται πως αυτή η Chiron είναι κατά 5 δευτερόλεπτα ταχύτερη στην πίστα του Nardo και ειδικότερα στις στροφές που περνά με πάνω από 200 χλμ./ώρα.

Η απόδοση του W16 δεν έχει αυξηθεί και παραμένει στους 1.500 ίππους. Όσο για την τιμή πώλησης, για την Κεντρική Ευρώπη και ανάλογα με τους φόρους, ξεκινά από τα 2,65 εκατομμύρια ευρώ. Για τις ΗΠΑ η τελική τιμή είναι στα 3,26 εκατομμύρια δολάρια και ανεβαίνει πολύ ψηλότερα ανάλογα με την εξατομίκευση και τις απαιτήσεις του πελάτη.