Η νέα BMW M2 Competition έχει 410 άλογα (video) - Free Sunday
Η νέα BMW M2 Competition έχει 410 άλογα (video)

Η νέα BMW M2 Competition έχει 410 άλογα (video)

Επίσημη αποκάλυψη γα τη νέα BMW M2 Competition, η οποία έχει πολλά κοινά με τη M4. Πρώτος και καλύτερος ο κινητήρα της, ο εξακύλινδρος σε σειρά των 3.000 κυβικών της τελευταίας με τα δύο turbo -η στάνταρ Μ2 έχει ένα- που φτάνει τους 410 ίππους και τα 550 Nm. Τα οποία αρκούν για ένα 0-100 σε 4,2 δεύτερα όταν συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σε 4,4 δεύτερα όταν το κιβώτιο είναι το χειροκίνητο των 6 σχέσεων. Όσο για την τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ ώρα, ενώ σε συνδυασμό με το προαιρετικό M Drivers Package μπορεί να ανέβει στα 280 χλμ./ ώρα.

Παράλληλα έχουν αναβαθμιστεί τόσο η ανάρτηση όσο και τα φρένα, υπάρχουν οι μπάρες θόλων από τη M4 για χάρη της ακαμψίας, ενώ σε διάφορα σημεία του αμαξώματος έχουν χρησιμοποιηθεί ανθρακονήματα για μείωση του βάρους.

Αισθητικά η top M2 ξεχωρίζει από το νέο εμπρός προφυλακτήρα και το καινούργιο αεροδυναμικό πακέτο με τη μικρή πίσω αεροτομή και το νέο διαχύτη, καθώς και από τη μαύρη της μάσκας και τις επίσης μαύρες λεπτομέρειες του αμαξώματος της.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα νέα σπορ καθίσματα με το φωτιζόμενο λογότυπο M2 -ελαφρώς too much μας ακούγεται αυτό, ενώ ως είθισται λογότυπα υπάρχουν και στα μαρσπιέ. Διαθέσιμα είναι πάντως και δύο νέα χρώματα για το αμάξωμα, τα Sunset Orange Metallic και Hockenheim Silver Metallic.