To Toyota Hilux πενηντάρισε (Video) - Free Sunday
To Toyota Hilux πενηντάρισε (Video)

To Toyota Hilux πενηντάρισε (Video)

Έκθεση εικόνων

Πριν από μισό αιώνα, πιο συγκεκριμένα στις 21 Μαρτίου του 1968, παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία το Toyota Hilux, που εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της μεγάλης ιαπωνικής εταιρείας και σε ένα από τα πιο γνωστά ημιφορτηγά παγκοσμίως. Που θεωρείται εξαιρετικά αξιόπιστο και ανθεκτικό.

Μετά από ένα χρόνο, το 1969, το Hilux ήρθε και στην Ευρώπη και κατά συνέποια και στην Ελλάδα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί 19 εκατομμύρια μονάδες του. Σήμερα κατασκευάζεται σε 6 διαφορετικές χώρες του κόσμου, πωλείται σε 180 και όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί έχει πάει σχεδόν παντού.  

Για να το γιορτάσει η Toyota παρουσίασε δύο ειδικές εκδόσεις του την Invincible 50 Chrome Edition και την αντίστοιχη Black Edition. Και οι δύο ξεχωρίζουν από τα χρωμιωμένα και μαύρα στοιχεία τους, όπως είναι π.χ. τα σκαλοπάτια, ενώ αντίστοιχα ακολουθούν χρωματικά και οι ζάντες τους των 18 ιντσών. Οι καρότσες και των δύο είναι επενδεδυμένες με ανθεκτικό πλαστικό.

Κινητήρας είναι και στις δύο περιπτώσεις ο πετρελαιοκινητήρας 2.4 D-4D, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους στις 3.400 σ.α.λ. και 400 Nm από τις 1.600 έως τις 2.000 σ.α.λ., ενώ διαθέτει και λειτουργία start stop.

To 2017 πουλήθηκαν στην Ευρώπη 41.044 Hilux -πλέον έχει ξεκάθαρα διπλό χαρακτήρα, εργαλείου και οχήματος ελευθέρου χρόνου- που είναι νέο ρεκόρ για την Toyota. To προηγούμενο χρονολογείται από το 2007 και ήταν 40.104 μονάδες, αρκετές από τις οποίες τότε αναλογούσαν και στην Ελλάδα.