Αυτό είναι το μεταφορικό μέσο του Vladimir Putin! - Free Sunday
Αυτό είναι το μεταφορικό μέσο του Vladimir Putin!

Αυτό είναι το μεταφορικό μέσο του Vladimir Putin!

Τελικά τα αποκαλυπτήριά της λιμουζίνας του Putin έγιναν στην πρόσφατη ορκωμοσία του Ρώσου προέδρου, μετά την αναμενόμενη νίκη του στις εκλογές που έγιναν στην χώρα. Αν και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, το Kortezh (παράφραση του «cortege» που στα αγγλικά σημαίνει «συνοδεία») διαθέτει ένα V12 κινητήρα με 850 ίππους που είναι κατασκευασμένος σε συνεργασία με την Porsche. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων ρωσικής κατασκευής.

Οπτικά, το Kortezh θυμίζει κάτι μεταξύ μίας επιμηκυμένης S-Class και μίας Rolls Royce Phantom. Το μπροστινό της τμήμα διαθέτει μία πολύ μεγάλη χρωμιωμένη μάσκα με κάθετες γρίλιες που τονίζουν το μέγεθος της όλης κατασκευής. Οι προβολείς είναι ορθογώνιοι και θυμίζουν Chrysler 300, ενώ στο πίσω μέρος το μεγάλο παρμπρίζ καταλήγει σε μία μεγάλη ουρά που θυμίζει αρκετά την S-Class.

Δεδομένη θεωρείται η βαριά θωράκιση που να αντέχει ακόμα και σε πυραυλική επίθεση, ενώ σίγουρα θα υπάρχουν ηλεκτρονικά αντίμετρα καθώς και οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που τις χρειαστεί ο Ρώσος πρόεδρος.