Το Honda Civic Type-R πέτυχε ακόμα ένα ρεκόρ (video) - Free Sunday
Το Honda Civic Type-R πέτυχε ακόμα ένα ρεκόρ (video)

Το Honda Civic Type-R πέτυχε ακόμα ένα ρεκόρ (video)

Mετά το ρεκόρ στο Nürburgring, το Civic Type-R πήρε τα πρωτεία σε μία ακόμα πίστα, στο Magny Cours στην Γαλλία. Εκεί ένα Type R το οποίο οδηγούσε ο Esteban Guerrieri κατάφερε να κάνει χρόνο 2:01.5, που είναι πέντε ολόκληρα δευτερόλεπτα πιο γρήγορο από 2:06.4 που είχε το προηγούμενο μοντέλο.

Μάλιστα είναι εμπρός από το Peugeot 308 GTI αλλά και το 2:07.7 που είχε κάνει το τετρακίνητο και πολύ πιο δυνατό Focus RS. Ο χρόνος το καθιστά το πιο γρήγορο προσθιοκίνητο μοντέλο στην συγκεκριμένη πίστα, η οποία ήταν στο πρόγραμμα της Formula 1 από το 1991 έως το 2008.

Για να υπάρχει ένα συγκριτικό μέγεθος αξίζει να σημειώσουμε ότι τον απόλυτο γύρο της πίστας έχει ο Michael Schumacher με την F2004 ο οποίος ήταν στο 1:15.37 (ναι, σχεδόν ένα ολόκληρο λεπτό κάτω στον γύρο!).

Η επίτευξη του ρεκόρ είναι μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας της Honda με την ονομασία Time Attack Challenge 2018, η οποία έχει σκοπό να κάνει αρκετά ρεκόρ πίστας σε όλο τον κόσμο. Το προηγούμενο μοντέλο είχε τα ρεκόρ στις πίστες του Estoril, Hungaroring, Silverstone, και Spa  και η Honda σκοπεύει να το ξανακάνει. Για να το επιτύχει αυτό έχει προσλάβει οδηγούς όπως o Jenson Button, ο αγωνιζόμενος στο Super GT Bertrand Baguette, ο θρύλος του BTCC Matt Neal καθώς και ο αντίπαλος του Guerrieri στο TCC, Τiago Monteiro.