Υβριδικό Κia Sportage με κινητήρα πετρελαίου - Free Sunday
Υβριδικό Κia Sportage με κινητήρα πετρελαίου

Υβριδικό Κia Sportage με κινητήρα πετρελαίου

Μπορεί πολλοί να περιμέναν (και να περιμένουν) τον αργό θάνατο του diesel, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να πεθάνει. Έτσι μετά τις ευρωπαϊκές εταιρςίες που ανακοίνωσαν πριν λίγο καιρό αρκετούς νέους diesel, έρχεται και η KIA να επιβεβαιώσει πως ετοιμάζει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που θα βασίζεται σε έναν πετρελαιοκιντήρα.

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα εφαρμοστεί αυτό το νέο σύστημα θα είναι το Sportage μέσα στο 2019 και λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και το Ceed. Η ονομασία του είναι EcoDynamics+, διαθέτει μία υβριδική μονάδα μίζας γεννήτριας και μια μικρή μπαταρία 0,46kWh και προσθέτει 14 ίππους κατά την πλήρη επιτάχυνση. 

Σε συνδυασμό με την τεχνολογία SCR, η KIA υπόσχεται μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 4% με βάση το νέο κύκλο WLTP. Μάλιστα η KIA έχει προσθέσει και ένα εξελιγμένο start stop που λειτουργεί και εν κινήσει.

Το σύστημα EcoDynamics+ μπορεί να λειτουργεί και με βενζινοκινητήρες, ενώ είναι συμβατό με όλες τις μεταδόσεις και τα υπάρχοντα κιβώτια της εταιρείας.

Η KIA σχεδιάζει να παρουσιάζει μέχρι το 2025 τουλάχιστον 16 νέα μονέλα με εξελιγμένες μορφές κίνησης, μεταξύ των οποίων 5 ηλεκτρικά, 5 plug-in υβριδικά, 5 υβριδικά αλλά και ένα με κυψέλες υδρογόνου