To Audi RS5 Sportback αποδίδει 459 άλογα (video) - Free Sunday
To Audi RS5 Sportback αποδίδει 459 άλογα (video)

To Audi RS5 Sportback αποδίδει 459 άλογα (video)

Για πρώτη φορά τα κορυφαία διακριτικά ισχύος περνούν στην έκδοση αμαξώματος του A5 Sportback στοχεύοντας κυρίως στην βορειοαμερικανική αγορά. Ουσιαστικά πρόκειται για μία έκδοση που έχει όλα τα καλά του RS5 Coupe που είχαμε δοκιμάσει πριν από κάποιους μήνες. Πρώτος και καλύτερος είναι ο καταπληκτικός σε απόδοση V6 των 2,9 λίτρων που αποδίδει 450 άλογα και 600 Nm ροπής.

Όσο για τις επιδόσεις η Audi Sport δίνει ίδια νούμερα με το RS5 Coupe με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα και την τελική να αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα (δίχως τον κόφτη ή ανάλογα με το πρόγραμμα κίνησης). Ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (με μετατροπέα ροπής) περνά την ροπή στο σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Torsen (προαιρετικά υπάρχει και Sport Differential).

Κατά τα υπόλοιπα υπάρχουν όλα τα καλά που μπορεί να βρει κανείς στο RS5 Coupe, όπως η προαιρετική ανάρτηση RS Sport που πάει πακέτο με το σύστημα παραμετροποίησης του σασί Dynamic Ride Control και περιλαμβάνει μέχρι και κεραμικά δισκόφρενα. Η κατανομή μπορεί να φτάσει έως 70% πίσω και έως 85% μπροστά, όταν το αμάξωμα βρίσκεται κατά 7 χλστ. χαμηλότερα σε σχέση με το S5 Sportback.