Μας τελείωσαν οι χειροκίνητες Ferrari! - Free Sunday
Μας τελείωσαν οι χειροκίνητες Ferrari!

Μας τελείωσαν οι χειροκίνητες Ferrari!

Η τελευταία φορά που θα μπορούσε κανείς να παραγγείλει μια Ferrari με χειροκίνητο κιβώτιο ήταν όταν κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση της California. Αυτό ήταν πριν από χρόνια. Σήμερα, δεν βλέπουμε καμία αναφορά για Ferrari με χειροκίνητο κιβώτιο και αυτό έχει έναν καλό λόγο.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του, ο Michael Hugo Leiter, CTO της Ferrari δήλωσε: «Μια Ferrari σημαίνει σχεδιασμός, επιδόσεις και σύγχρονη τεχνολογία. Δεν υπάρχει μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων που μπορεί να κερδίσει μια μάχη στις επιδόσεις με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη".

Οι παραγγελίες που δέχεται η Ιταλική μάρκα, τους έκανε να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι πελάτες δεν ενδιαφέρονται για αυτοκίνητα με μηχανικό κιβώτιο, οπότε το μέλλον ανήκει στα αυτόματα και σε ευκολία με καλύτερες επιδόσεις. 

Ωστόσο, υπάρχει και μια θετική πλευρά εδώ για τους ελάχιστους τυχερούς που έχουν στην κατοχή τους μια Ferrari με χειροκίνητο κιβώτιο. Ποια είναι αυτή;
Πως τώρα, με αυτή την απόφαση της εταιρίας, τα παραπάνω μοντέλα, θα υπερτιμηθούν, μιας και θα θεωρηθούν ένα είδος συλλεκτικού αυτοκινήτου και σε περίπτωση που θα θελήσουν οι ιδιοκτήτες τους να τις πουλήσουν θα έχουν πλέον μεγαλύτερη αξία!