Το Ford Ka μεγάλωσε! (δοκιμή) - Free Sunday
Το Ford Ka μεγάλωσε! (δοκιμή)

Το Ford Ka μεγάλωσε! (δοκιμή)

Το νέο Ford Ka+ ήρθε στη χώρα μας με σκοπό να μπει στον ανταγωνισμό της κατηγορίας Β. Βασισμένο στο πάτωμα του Fiesta, έχει μεγαλώσει εμφανώς τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Διαθέτει τις αναρτήσεις του Fiesta, με διαφορετικές όμως ρυθμίσεις και είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο Ka κατά 0,30 mm (3,92 μ. μήκος). Με αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα, θέλει να μπει σαν επιλογή πριν από το Fiesta, ως πιο οικονομικό αυτοκίνητο χωρίς όμως συμβιβασμούς στην ποιότητα ή στην οδική συμπεριφορά. 

ford_ka_660_front

Το οδηγήσαμε και πήραμε μια πρώτη γεύση για το νέο μοντέλο που πήρε ένα + στο όνομα του κυρίως λόγω μεγέθους. 
Σε γενικές γραμμές έχει καλή συμπεριφορά στο δρόμο, είναι υπάκουο με καλή απόκριση στα φρένα και απορροφά τις λακκούβες επαρκώς. Όμως για να τα λέμε όλα, δεν έχει την οδική συμπεριφορά του Fiesta και αυτό είναι λογικό, αφού και η τιμή του είναι αρκετά πιο χαμηλή. 

Διατίθεται στην ελληνική αγορά με τον 1.200άρη βενζινοκινήτηρα απόδοσης 85 ίππων και χρειάζεται για το 0-100 13,3 δευτερόλεπτα, ενώ η μεικτή κατανάλωσή του βάσει του κατασκευαστή, είναι στα 5,5 λτ. /100 χλμ..
Η τιμή της βασικής έκδοσης του Ford Ka+ είναι στις 10.970 ευρώ, ενώ είναι διαθέσιμο με τον παραπάνω κινητήρα σε μόνο 2 εκδόσεις. Την trend essential (και την trend ultimate. Αξίζει να σημειωθεί πως η διαφορά της πλούσιας έκδοσης από την απλή είναι μόνο 500 ευρώ και είναι υπερπλήρης για την κατηγορία του. 

ford_ka_660_back

Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο Ford Ka+ ως ένα value for money αυτοκίνητο, που σε σχέση με τον ανταγωνισμό του στην κατηγορία του και στην τιμή του, είναι σίγουρα αξιόλογη επιλογή με πλούσιο εξοπλισμό και τεχνολογία, που θα μεταφέρει με ασφάλεια ακόμα και μια οικογένεια στον προορισμό της.

interior_Ford_Ka__660