Στη Μονεμβασια με το νέο Opel Mokka X (δοκιμή) - Free Sunday
Στη Μονεμβασια με το νέο Opel Mokka X (δοκιμή)

Στη Μονεμβασια με το νέο Opel Mokka X (δοκιμή)

Ο προκάτοχος του Opel Mokka X, το Opel Mokka, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής από το 2012 που λανσαρίστηκε με περισσότερες από 600.000 παραγγελίες μέχρι σήμερα. Έτσι και το Mokka Χ, είναι ένα SUV που κατατάσσεται στην B κατηγορία.
Το εσωτερικό του νέου Mokka Χ έχει βασιστεί στο Astra και έχει αρκετές αρετές όπως το Opel OnStar (δείτε LIVE video εδώ), μια προσωπική υπηρεσία υποστήριξης και συνδεσιμότητας καθώς και την προηγμένη εμπρός κάμερα Opel Eye με περισσότερες λειτουργίες για High Beam Assist, Traffic Sign Assist, Lane Departure Warning, Following Distance Indication και Forward Collision Alert.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι: ένας turbo βενζινοκινητήρας 1.4 λίτρων απόδοσης 140 ίππων, ένας νέας γενιάς turbo 1.4 λίτρων Ecotec απόδοσης 152 ίππων και ένας πετρελαιοκινητήρας 1.6 λίτρων απόδοσης 110 και 136 ίππων. Διατίθενται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων για το βασικό βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων για όλους τους υπόλοιπους κινητήρες, ενώ προαιρετικό είναι το εξάρι αυτόματο κιβώτιο.

Mokka_back

Στο δρόμο, είναι σταθερό χωρίς να παίρνει ιδιαίτερα μεγάλες κλίσεις και προβλέψιμο στις αντιδράσεις του. Οι σφιχτές αναρτήσεις του είναι ρυθμισμένες έτσι ώστε να "πατά" σωστά και να αφήνει αίσθηση ασφάλειας στον οδηγό του. 
Εκτός δρόμου, με την τετρακίνητη έκδοση του Mokka X μπορείς να πας άνετα τη βόλτα σου στο βουνό, χωρίς όμως να είσαι ιδιαίτερα απαιτητικός σε δύσβατα σημεία μιας και ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου είναι κυρίως βασισμένος για αστικές διαδρομές. Κάτι που σημαίνει πως θα κινηθείς το ίδιο άνετα και σε χωμάτινες διαδρομές. 
Αξίζει να αναφέρουμε και πάλι το σύστημα OnStar της Opel (δείτε LIVE video εδώ), όπου μπορεί κανείς να ζητήσει απομακρυσμένη βοήθεια απευθείας από το αυτοκίνητό του. 
Μια νέα συνδρομητική υπηρεσία, την οποία η Opel Ελλάδος παρέχει δωρεάν στους πελάτες της (χωρίς να περιλαμβάνεται η χρήση δεδομένων) για τα πρώτα 5 έτη με την αγορά ενός νέου μοντέλου Opel. 

Mokka_X_interior

Το νέο Mokka X, διατίθεται σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού (Active, Color Active και Innovation) με τις τιμές του μοντέλου με τον 1.4 Turbo κινητήρα βενζίνης των 140 ίππων στην έκδοση Active να είναι στις 20.000 ευρώ και του κινητήρα πετρελαίου 1.6 CDTi των 110 ίππων στις 21.900 ευρώ.

Mokka_X