Μπάρακ Ομπάμα & the beast στην Ελλάδα! - Free Sunday
Μπάρακ Ομπάμα & the beast στην Ελλάδα!

Μπάρακ Ομπάμα & the beast στην Ελλάδα!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα και εκτός από έναν μικρό ένοπλο στρατό που έχει στηθεί για την επίσκεψή του, η γνωστή μαύρη λιμουζίνα του θα τον μεταφέρει με ασφάλεια σε κάθε προορισμό του.
Ας τη γνωρίζουμε παρακάτω για να δούμε σε τι διαφέρει αυτή η Cadillac από τις υπόλοιπες!

- Η μαύρη Cadillac limo έχει την κωδική ονομασία the beast από την ομάδα ασφάλειας του προέδρου και είναι αλεξίσφαιρη με την ισχυρότερη θωράκιση σε όλο τον πλανήτη ώστε να αντέχει ακόμα και σε έκρηξη μεγάλης ισχύος δίπλα της, ενώ είναι ανθεκτική σε επίθεση από χειροβομβίδες. 

- Είναι κατασκευασμένη από σασί φορτηγού, ώστε να αντέξει το βάρος της θωράκισης (εκτιμάται ότι ξεπερνά κατά πολύ τους 3 τόνους), έχει μήκος 7 μέτρα και μπορεί να πιάσει την ταχύτητα των 100 χλμ./ώρα.

- Ο οδηγός της, είναι ειδικός πράκτορας της CIA, ειδικά εκπαιδευμένος σε οδήγηση υψηλών απαιτήσεων ασφαλείας.

- Τα runflat ελαστικά της με ειδική θωράκιση kevlar, ακόμα και εάν δεχθούν όλα επίθεση, το όχημα κινείται κανονικά.

- Διαθέτει ειδικές κάμερες καταγραφής με νυχτερινή όραση.

- Είναι εφοδιασμένη με ηλεκτρονικό εξοπλισμό jammer που μπλοκάρει τα κινητά δίκτυα γύρω της.

- Στο πλούσιο εσωτερικό της, ο πρόεδρος έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο στο laptop του και στο κινητό του τηλέφωνο μέσω δορυφόρου, ενώ και άμεση επικοινωνία με το Πεντάγωνο, εφόσον χρειαστεί.

- Έχει ενσωματωμένα συστήματα εντοπισμού drones και όλων των συσκευών εναέριων απειλών και μη, ενώ σαφώς και διαθέτει κρυφά όπλα για προστασία τυχόν επίθεσης.

- Μόνο ένα παράθυρο ανοίγει κατά 2,75 ίντσες και είναι αυτό του οδηγού, σε περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσει ο πράκτορας οδηγός με τη μυστική υπηρεσία εκτός του οχήματος.

- Δεν υπάρχουν κλειδαριές στις πόρτες του και είναι κρυφό το πως ανοίγει, πληροφορία που γνωρίζουν μόνο οι ειδικοί πράκτορες που συνοδεύουν τον πρόεδρο.

- Έχει αυτόματη λειτουργία δημιουργίας ιδανικής ατμόσφαιρας εσωτερικού σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ για τον ίδιο λόγο σε ειδική ψυχόμενη θέση βρίσκεται επαρκής ποσότητα αίματος του προέδρου.

- Το κόστος της "μεταλλαγμένης" Cadillac - the beast ξεπερνά τα 1.300.000 ευρώ, ενώ με το τέλος της θητείας του προέδρου θα αποσυρθεί και ένα νέο - αντίστοιχο όχημα (άγνωστο προς το παρόν) θα συνοδεύει τον νέο πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλτ Τράμπ.

- Άλλες δύο "ίδιες" λιμουζίνες, από τις συνολικά 15 όμοιες Cadillac limos που έχουν κατασκευαστεί για αντιπερισπασμό, θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα κυρίως για αποπροσανατολιστικούς λόγους.