Η Ford αποκάλυψε τα σχέδιά της για τα επόμενα ηλεκτρικά οχήματα - Free Sunday
Η Ford αποκάλυψε τα σχέδιά της για τα επόμενα ηλεκτρικά οχήματα

Η Ford αποκάλυψε τα σχέδιά της για τα επόμενα ηλεκτρικά οχήματα

Η Ford ανακοίνωσε εχθές λεπτομέρειες για 7 από τα 13 νέα ηλεκτρικά οχήματα που προγραμματίζει να κυκλοφορήσει την επόμενη πενταετία σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι υβριδικές εκδόσεις του θρυλικού F-150 pickup και της Mustang για τις ΗΠΑ, ενός plug-in hybrid Transit Custom van για την Ευρώπη και ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV με εκτιμώμενη αυτονομία τουλάχιστον 482 χιλιομέτρων για πελάτες σε όλο τον κόσμο.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για την επένδυση 700 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούν την επέκταση του Εργοστασίου Παραγωγής στο Flat Rock στο Michigan που θα κατασκευάζει high-tech αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα μαζί με τις Mustang και Lincoln Continental. Η επέκταση θα δημιουργήσει 700 άμεσες νέες θέσεις εργασίας. 

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν τμήμα της συνολικής επένδυσης 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020, προσφέροντας στους πελάτες μεγαλύτερη οικονομία, επιδόσεις και ισχύ σε όλη την παγκόσμια γκάμα οχημάτων Ford. Τα σχέδια εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης της Ford σε μία εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων αλλά και παροχής ολοκληρωμένων λύσεων μετακίνησης, και δηλώνουν την πρόθεσή της να ηγηθεί του τομέα ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων και να προσφέρει νέες λύσεις μετακίνησης.  
Η Ford επικεντρώνει το «ηλεκτρικό» σχέδιό της στα δυνατά της σημεία – μετατρέποντας σε ηλεκτρικά τα πιο δημοφιλή, μαζικής παραγωγής επαγγελματικά οχήματα, φορτηγά, SUV και οχήματα υψηλών επιδόσεων ώστε να τα κάνει ακόμα πιο αποδοτικά, παραγωγικά και απολαυστικά στην οδήγηση. 

FordTransitHybridTaxi_4501_HR

Τα 7, παγκόσμια ηλεκτρικά οχήματα που ανακοίνωσε είναι:
• Ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό μικρό SUV, που θα κυκλοφορήσει  μέχρι το 2020, σχεδιασμένο να προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία τουλάχιστον 482 χιλιομέτρων, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Flat Rock και θα πωλείται σε Β. Αμερική, Ευρώπη και Ασία
• Ένα αυτόνομο όχημα μαζικής παραγωγής σχεδιασμένο για επαγγελματική χρήση σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με μίσθωση οχήματος (ride-hailing) ή με κοινοχρησία οχήματος (ride-sharing). Ξεκινώντας τη διάθεσή του στη Β. Αμερική, το υβριδικό όχημα θα κάνει ντεμπούτο το 2021 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Flat Rock 
• Μία υβριδική έκδοση του δημοφιλούς pickup F-150 που θα διατίθεται μέχρι το 2020 και θα πωλείται σε Β. Αμερική και Μέση Ανατολή. Το F-150 Hybrid, που κατασκευάζεται στο Εργοστάσιο Φορτηγών της Ford στο Dearborn, θα προσφέρει υψηλές ικανότητες ρυμούλκησης και ωφέλιμου φορτίου και θα λειτουργεί σαν κινητή γεννήτρια
• Μία υβριδική έκδοση της θρυλικής Mustang που θα αποδίδει ισχύ όμοια ενός V8 κινητήρα, θα προσφέρει ακόμα περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές. Η Mustang Hybrid, που θα κατασκευάζεται στο Flat Rock Plant, θα κάνει ντεμπούτο το 2020 και θα διατίθεται αρχικά στη Β. Αμερική 
• Μία έκδοση plug-in hybrid του Transit Custom θα διατίθεται το 2019 στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στη μείωση του λειτουργικού κόστους ακόμα και στους πιο φορτωμένους κυκλοφοριακά δρόμους 
• Δύο νέα, υβριδικά αστυνομικά αυτοκίνητα ιδανικά για καταδιώξεις. Ένα από τα δύο νέα, υβριδικά αστυνομικά αυτοκίνητα θα κατασκευάζεται στο Σικάγο, ενώ και τα δύο θα εφοδιάζονται με τον ειδικό εξοπλισμό τους στο ειδικό κέντρο μετατροπής αστυνομικών οχημάτων της Ford στο Σικάγο

Επιπλέον, η Ford ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια γκάμα των SUV οχημάτων της θα είναι η πρώτη που τα υβριδικά μοντέλα της θα διαθέτουν κινητήρες EcoBoost αντί για ατμοσφαιρικούς, βελτιώνοντας περαιτέρω τις επιδόσεις και την οικονομία καυσίμου. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να εξελίξει δυναμικά παγκόσμιες υπηρεσίες και λύσεις γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτές περιλαμβάνουν διαχείριση στόλων ηλεκτρικών οχημάτων EV, προγραμματισμό διαδρομών και λύσεις τηλεματικής.

Σήμερα, η Ford είναι Νο1 μάρκα σε πωλήσεις plug-in υβριδικών στην Αμερική και δεύτερη στις συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ. Η Ford έχει ήδη υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με αρκετούς ακόμα κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη για τη δημιουργία ενός εξαιρετικά γρήγορου δικτύου φόρτισης που προβλέπεται να είναι πολύ ταχύτερο από το ισχυρότερο σύστημα φόρτισης που χρησιμοποιείται σήμερα. Ο αρχικός στόχος είναι περίπου 400 σημεία στην Ευρώπη. Μέχρι το 2020, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες σημεία φόρτισης  υψηλής ισχύος.  

Η Ford χρησιμοποιεί επίσης πιλοτικά ασύρματη τεχνολογία σε εταιρικά ηλεκτρικά οχήματα EV στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για να κάνει την επαναφόρτιση εύκολη όσο το παρκάρισμα, ώστε οι οδηγοί να μην ξεχνούν ποτέ να επαναφορτίζουν το όχημά τους. Η ασύρματη επαναφόρτιση επεκτείνει την ηλεκτρική αυτονομία για διαδρομές μικρών αποστάσεων, ακόμα και κατά τη διάρκεια σύντομων στάσεων. Το FordPass βοηθά επίσης τους καταναλωτές στην εξοικονόμηση χρόνου φόρτισης. 

foRD_TransitHybridTaxi

Η Ford έχει μελετήσει εκτενώς πώς παλιοί και σημερινοί ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων EV χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους. Η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 520.000 ηλεκτρικά οχήματα στη Β. Αμερική από το 2005 και 560.000 σε όλο τον κόσμο.

Μελετώντας 33.000 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων Ford που όλοι μαζί έχουν κάνει 58 εκατομμύρια διαδρομές ή ταξίδια , η Ford έχει μάθει ότι:

• Το 88% της συνηθισμένης καθημερινής απόστασης οδήγησης των πελατών είναι 60 μίλια (96 χιλιόμετρα) ή λιγότερο. Για τα plug-in hybrid μοντέλα, η μέση απόσταση ανεφοδιασμού είναι 680 μίλια (1094 χιλιόμετρα), κάνοντας σπάνιες τις επισκέψεις στους σταθμούς ανεφοδιασμού.
• Οι πελάτες θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερη αυτονομία από τα ηλεκτρικά τους οχήματα, αλλά το άγχος της αυτονομίας μειώνεται όσο περνά ο καιρός καθώς εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με αυτή την τεχνολογία.
• Το 80% των πελατών ηλεκτρικών οχημάτων Ford φορτίζει το αυτοκίνητό τους μία φορά την ημέρα, και το 60% αυτών, κατά τη διάρκεια της νύχτας.
• Οι πελάτες ηλεκτρικών οχημάτων Ford έχουν φορτίσει τα οχήματά τους συνολικά 9,4 εκατομμύρια νύχτες.

Μία συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων Ford περιμένει να αντικαταστήσει το τρέχον όχημά του με ένα νέο, σύμφωνα με έρευνα της Ford. Ειδικότερα:

• Το 92% των πελατών ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία δηλώνει ότι θα αγόραζε εκ νέου ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία στην επόμενη αγορά.
• Το 87% των πελατών plug-in hybrid μοντέλων επιθυμεί ένα ακόμα plug-in ως επόμενο όχημα.