Η άλλη Μύκονος - Free Sunday
Η άλλη Μύκονος

Η άλλη Μύκονος

Η φήμη της Μυκόνου –με θετικά και αρνητικά πρόσημα– έχει τέτοιες διαστάσεις που προηγείται της όποιας προσπάθειας ανακάλυψής της. Ωστόσο, κάτω από τη χρυσόσκονη υπάρχει εξήγηση, σοβαρή, γιατί βρίσκεται στην A-list κάθε ταξιδιώτη.

Και αυτή είναι πως έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει τα πάντα. Είναι ο μόνιμος προορισμός για τους κοσμικούς και διάσημους, η απέραντη Disneyland για τους partygoers, φιλόξενο λιμάνι για τους λάτρεις των extreme sports, παράδεισος για τους καλοφαγάδες, αλλά και μέρος αποκαλύψεων για τους εραστές της τέχνης (το νησί φιλοξενεί δεκάδες, με άγουρα ή ώριμα καλλιτεχνικά διαμάντια στις συλλογές τους). Και όλα αυτά ενώ το μυκονιάτικο μελτέμι χαϊδεύει αδιάκοπα τα μαλλιά των επισκεπτών του νησιού.

Ο χαρακτήρας παραμένει πολυτελής στις υπηρεσίες, αλλά σίγουρα εδώ υπάρχουν όλων των ειδών οι δραστηριότητες για όλους τους τύπους ταξιδιωτών.

ΓΚΑΛΕΡΙ

Rarity: Σύγχρονα έργα από παγκόσμιας φήμης καλλιτέχνες, από τον Peter Anton μέχρι τον Carole Feuerman, ζωντανά χρώματα και διαδραστικά έργα ανθρώπινων διαστάσεων είναι λίγα από τα πολλά που θα βρείτε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του νησιού, στην Καλογερά 20-22. Επιβάλλεται μια απλή επίσκεψη. Οι δύο κοσμογυρισμένοι ιδιοκτήτες της γκαλερί αμέσως θα σας καλωσορίσουν και μια σύντομη επίσκεψη μπορεί να οδηγήσει σε πολύωρη συζήτηση μαζί τους στο πανέμορφο παραδοσιακό μπαλκόνι τους. Θα τη λατρέψετε.
Τηλ.: 0030 22890 25761, http://www.raritygallery.com/

EXTREMESPORTS

Kitesurf
Στον Κόρφο έχετε την ευκαιρία να μάθετε ή απλώς να δαμάσετε τα κύματα όσοι είστε ήδη έμπειροι στο συγκεκριμένο σπορ. Ο κολπίσκος που υπάρχει εκεί είναι πόλος έλξης των extreme sports fans και ειδικά αυτών του kitesurf και του windsurf. Οι αρχάριοι σε επτά μαθήματα θα έχετε γίνει εξπέρ με τη βοήθεια του Κώστα – και του καιρού, εννοείται.
Τηλ.: 0030 6945 232395, www.extremesportsingreece.com

Scuba diving
Το Go Dive Center βρίσκεται στην άκρη της παραλίας της Λιας. Οι δύο ιδιοκτήτες με την πολύχρονη εμπειρία τους θα σας καταπλήξουν με την απλότητα και τη φιλικότητά τους. Απολαμβάνετε τη φύση κάνοντας το θεωρητικό μάθημα μαζί τους και μετά βουτάτε με τις ειδικές μπουκάλες οξυγόνου καταδύσεως. Παρέχονται μαθήματα για αρχάριους αλλά και η δυνατότητα διπλής βουτιάς για τους κατόχους διπλώματος στο ναυάγιο που βρίσκεται στους μυκονιάτικους βυθούς εδώ και χρόνια. Τιμές προσιτές, τύπου 85 ευρώ, για το πρώτο discover class.
Τηλ.: 0030 6942 616102, http://www.godivemykonos.com/

Yachting
Πανεύκολα θα βρείτε είτε ένα ιστιοπλοϊκό είτε ένα μηχανοκίνητο σκάφος είτε ένα φουσκωτό για την ηλιόλουστη καλοκαιρινή σας βόλτα στις νότιες παραλίες του νησιού. Μπορείτε να οργανώσετε μέχρι και ΒΒQ on board ή απλώς να απολαύστε την ηλιοθεραπεία στο κατάστρωμα. Παρακαλώ, πείτε στον καπετάνιο να σας ταξιδέψει μέχρι τα Ρήνια με τα καταπράσινα νερά, αλλά και στον πολυσήμαντο αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, ο οποίος είναι προστατευόμενος κατά την UNESCO. Καλύτερα να «προσλάβετε» έναν ξεναγό εκεί.
Τιμή εισόδου στο νησί 5 ευρώ και 50 ευρώ το οργανωμένο τουρ με ξεναγό ξεκινώντας από τη Μύκονο (ώρες: 10:00-14:00 ή 17:00-20:00).

CLASSES

Cooking classes
Mykonian Spiti: Μαγειρέψτε με την κ. Τέτα στον κήπο της παραδοσιακές κυκλαδίτικες γεύσεις. Ανταλλαγή ιδεών και πολιτισμών όταν το γκρουπ γνωρίζεται καλύτερα. Τα μαθήματα ξεκινούν από 80 ευρώ.
Τηλ.: 0030 6936 521085, http://www.mykonianspiti.com/

Art-mosaic
Καινούργια αλλά απόλυτα διασκεδαστική και ομαδική δραστηριότητα του νησιού. Γιατί να μη φτιάξετε ψηφιδωτά καθώς απολαμβάνετε το ηλιοβασίλεμα της Μυκόνου; Τώρα φτιάχνεται η ιστοσελίδα τους σιγά σιγά. Παραδίδονται μαθήματα και κατ’ οίκον κατόπιν διαθεσιμότητας-δυνατότητας.

(0 ψήφοι)