Τα χωρικά ύδατα του Κραν Μοντανά της Ελβετίας - Free Sunday
Τα χωρικά ύδατα του Κραν Μοντανά της Ελβετίας

Τα χωρικά ύδατα του Κραν Μοντανά της Ελβετίας

Χθες κάποιος πήρε ανώνυμα τηλέφωνο στο λιμενικό και τους είπε ότι ένα πλοίο με τουρκική σημαία μεταφέρει ναρκωτικά. Και αμέσως το λιμενικό έσπευσε στο σημείο, κοντά στη Ρόδο και απαίτησε απο το σκάφος με τα ναρκωτικά να το ακολουθήσει στο λιμάνι και όταν ο καπετάνιος δεν συμμορφώθηκε, πυροβόλησε εναντίον του. Στη συνέχεια η Τουρκία έστειλε τουρκικά πολεμικά στο σημείο.
Αυτή είναι η περιγραφή των χθεσινών γεγονότων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού. Όμως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι απλή σχέση αλλά ένα παζλ με πολλλές αλληλεξαρτήσεις, η σημαντικότερη από τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, όπου σε πενταμερη διάσκεψη αναζητείται λύση στο κυπριακό.
Χθες κυκλοφόρησε ότι η λύση προσεγγίζεται με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται ο κ.Τσίπρας να μεταβεί στην Ελβετία για την τελευταία φάση των συζητήσεων. Μετά από λίγο έγινε το επεισόδιο, το οποίο κατά σύμπτωση είχε να κάνει με ναρκωτικά για τα οποία η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ.Καμμένου.
Προφανώς λύση στην Κύπρο με πολεμική ατμόσφαιρα στο ΑΙγαίο, δεν μπορεί να υπάρξει.