Μία συγγνώμη που δεν πέφτει κάτω - Free Sunday
Μία συγγνώμη που δεν πέφτει κάτω

Μία συγγνώμη που δεν πέφτει κάτω

"Κανείς εχέφρων πολίτης δεν παίρνει στα σοβαρά τον κ.Μπογδάνο", ανακοίνωσε χθες το βράδυ το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.
Δηλαδή, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού δεν έχει τίποτε καλύτερο να ασχοληθεί απο το να μαλώνει με κάποιον τον οποίο δεν παίρνει κανένας στα σοβαρά.
Μα αν δεν τον παίρνει κανένας στα σοβαρά, τότε γιατί απάντησε;
Η απάντηση προκύπτει από τη δήλωση που διέρρευσαν λίγο αργότερα, οι συνήθεις "ανώνυμοι" κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμοιυ
"Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΙ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης".
Αν την κυβέρνηση ενδιαφέρουν οι όροι της δημόσιας συζήτησης, θα έπρεπε να είχε φροντίσει να βελτιωθούν στα του οίκου που ή ίδια δηγμιούργησε, δηλαδή στην ΕΡΤ. Αλλά δεν το κάνει, παρά το γεγονός ότι αντιδεοντολιγικές συμπεριφορές έχουν κατ' επανάληψη επισημανθεί. Πχ, θα μάζευε η ίδια τον κ.Πολάκη.
Τους ανώνυμους κύκλους της κυβέρνησης, ενδιαφέρει η "συγγνώμη", για να μπορούν να την επικαλούνται στον επόμενο καυγά με τον ΣΚΑΙ ή με οποίονδήποτε άλλο στοχοποιημένο δημοσιογράφο.
Η βελτίωση διεξαγωγής των όρων της δημόσιας συζήτησης είναι το ζητούμενο, αλλά αυτή θέλει κανόνες για όλους. Δυστυχως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι λάτρης των κανόνων και γιαυτό η βελτίωση θα εξακολουθήσει να είναι ζητούμενο.