Οι «άδικοι δικαστές» και οι «άπληστοι καναλάρχες» - Free Sunday
Οι «άδικοι δικαστές» και οι «άπληστοι καναλάρχες»

Οι «άδικοι δικαστές» και οι «άπληστοι καναλάρχες»


Αναρωτιόμασταν την προηγούμενη Τρίτη πόσο καιρό μπορεί “πόσο μπορεί να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία χωρίς το όπλο παρά πόδα για τον «εχθρό» που ελοχεύει;”

Η απάντηση δόθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά. Καθόλου.

Η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης δείχνει να έχει ένα μαγικό τσαντάκι, σαν αυτό που είχε ο ήρωας των κινουμένων σχεδίων, Sport Billy, από το οποίο να βγάζει τους εχθρούς που κάθε φορά χρειάζεται.

Τις τελευταίες ημέρες ήταν η δικαιοσύνη, σήμερα προκύπτει και πάλι θέμα “καναλαρχών”.

Το πρόβλημα του πολεμικού ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε η αντιπολίτευση, ούτε οι «εχθροί». Το πρόβλημα της ηγετικής ομάδας του κόμματος είναι η καταστολή της εσωκομματικής αμφισβήτησης, η οποία είναι απόρροια της οβιδιακής μεταρρύθμισης του κόμματος και του γεγονότος ότι δεν μπορούν να εκφράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτική βάση.

Και επειδή θα είναι αδύνατο να το κάνουν από εδώ και πέρα, έχουν μόνο τη δυνατότητα του ετεροπροσδιορισμού.

Δυστυχώς δεν μπορούν να ετεροπροσδιοριστούν με τον Σόιμπλε η το ΔΝΤ που χθες μόλις έγλειφαν.

Και για αυτό λένε ότι είναι αυτοί που είναι απέναντι στην “άδικη δικαιοσύνη” και στους “άπληστους καναλάρχες”. Όσοι διαφωνούν μαζί τους είναι με “εκείνους”.

Κυρίως όταν εκείνοι δεν έχουν κάνει στην κυβέρνηση τα χατίρια που τους έχει ζητήσει.

Οι σημερινές επιθέσεις είναι απλώς προειδοποίηση- απειλή. Αλλά όπως έχουμε μάθει από τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ, συνήθως οι απειλές του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνονται με αναδίπλωση και συμβιβασμό..

Το έχει περιγράψει και ο “Όργουελ στη φάρμα των ζώων”. Χθες το έμαθε και ο Κοντονής, όπως το είχε μάθε παλαιότερα και ο Παρασκευόπουλος που θα έκανε κατάσχεση το Γκέτε.