Για την Δώθε Παναγιά ρε γαμώτο! - Free Sunday
Για την Δώθε Παναγιά ρε γαμώτο!

Για την Δώθε Παναγιά ρε γαμώτο!

Έκπληκτη η κοινή γνώμη της Ελλάδας πληροφορήθηκε χθες ότι αυτό το οποίο υποπτεύονταν, είχε τεκμηριωθεί με στοιχεία.

Τα τρία τέταρτα, δηλαδή το 75%, των αγώνων της Football league, της δεύτερης εθνικής κατηγορίας της χώρας ήταν στημένα. Και γι' αυτό υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, στα χέρια διεθνών παραγόντων.

Βεβαίως θα ήταν απίθανο για οποιονδήποτε ελάχιστα σώφρονα άνθρωπο να πιστέψει ότι κάτι απίθανοι τύποι συντηρούν ομάδες στα χωριά τους, επειδή όταν ήταν μικροί το είχαν τάξει στον τρίτο ξάδελφο της μάνας τους, που τους έλεγε ιστορίες για το πώς έπαιζαν μπάλα κάνοντας αντίσταση στα χρόνια της γερμανικής κατοχής...

Και αυτοί οι τύποι, για να ξεδιπλώσουν το μεγαλείο της ψυχής που πάντοτε είχε η Δώθε Παναγιά, αναγκάζονται να προσλαμβάνουν παίκτες από τη Γκάνα και άλλες αφρικανικές χώρες.

Το ζήτημα που προκύπτει, με βάση το δεδομένο του 75%, είναι ποια μπορεί να είναι η λύση για να παίζεται το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις.

Διότι ο περιορισμός της διαφθοράς, όταν αυτή αγγίζει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό, είναι άθλος ανάλογος με τον καθαρισμό της κόπρου του ... Αυγέα, που θα έλεγε και ο πρωθυπουργός.

Όπως ευλόγως προκύπτει από το ότι η διαφθορά είναι στο 75% των αγώνων, είναι ευκολότερο να ληφθούν μέτρα για να φτάσει στο 100% παρά στο 0%. Το ένα θέλει προσπάθεια 75 μονάδων, το άλλο θέλει μόλις 25. Και ουσιαστικά δεν έχει μεγάλη διαφορά, διότι με το 100% των αγώνων στημένο, πάλι επί ίσοις όροις θα παίζεται το πρωτάθλημα.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη εκδοχή. Η κατάργησή του. Διότι έσοδα δεν έχει, παντού χρωστάει, Έλληνες ποδοσφαιριστές δε θα χάσουν την δουλειά τους, αφού δεν υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές σε αυτές τις ομάδες, το κράτος δεν θα χάσει έσοδα, διότι καμία από αυτές τις εταιρείες δεν πληρώνει και οι φίλαθλοι δεν θα στενοχωρηθούν ιδιαίτερα, διότι εδώ και χρόνι οι κερκίδες είναι άδειες.

Θα υποστεί βέβαια ένα πλήγμα το εργατικό δυναμικό της κεντρικής Αφρικής, αλλά κάποιος πάντα πληρώνει τα εκσυγχρονιστικά σαλπίσματα. Έστω από καραμπόλα, όπως στην προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την οποία πλήρωσαν οι μικρομέτοχοι, που είδαν τις μετοχές του να εξαϋλώνονται.

Υπάρχει κάποιος, στον οποίο δεν θα αρέσει μία τέτοια εξέλιξη; Ναι, τα γραφεία στοιχημάτων. Αλλά ας μην πάει ο νους μας στο κακό: Απλώς θα στενοχωρηθούν που θα χάσουν ένα τόσο μεγάλης ευελιξίας κουπόνι...

Το θέμα είναι ως πότε το πολιτικό προσωπικό θα υποκρίνεται ότι στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει...