«Κατόπιν ενεργειών μου!»: Ο Τσίπρας αντιγράφει τον παλαιοκομματισμό του Ψευτοθόδωρου - Free Sunday
«Κατόπιν ενεργειών μου!»: Ο Τσίπρας αντιγράφει τον παλαιοκομματισμό του Ψευτοθόδωρου
Στον "Ψευτοθόδωρο" ο βουλευτής Φερέκης είχε αποθεωθεί απο τους εφαπλωματοποιούς για όσα πέτυχαν "κατόπιν ενεργειών" του

«Κατόπιν ενεργειών μου!»: Ο Τσίπρας αντιγράφει τον παλαιοκομματισμό του Ψευτοθόδωρου

«Ευελπιστούμε ότι η Βουλή θα εγκρίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία τη διάταξη αυτή μακριά από μικροκομματικές τακτικές», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με την υπόθεση του νομοσχεδίου περί της ταυτότητας φύλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δίκαιο. Οι ρυθμίσεις που δημιουργούν τομές στην κοινωνία, χρειάζονται μεγάλες πλειοψηφίες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει και υποχρεωτικά κάτι σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή τους. Με τεράστια πλειοψηφία είχε ψηφιστεί η μεταρρύθμιση Διαμαντοπούλου στην Παιδεία, αλλά δεν εφαρμόστηκε...

Το ζήτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι οι μεγάλες πλειοψηφίες προφανώς δεν μπορεί να εξασφαλίζονται με τον εξαναγκασμό των κομμάτων να ψηφίσουν την εκάστοτε ρύθμιση, μέσω της ενεργοποίησης ομάδων πίεσης. Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα!

Αν, όμως, δεν γίνονται έτσι, τι κάνει η κυβέρνηση συνήθως για να εξασφαλίσει ομαλά τη “μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία”;

Τίποτε! Διότι όποιος θέλει ευρύτερες συναινέσεις, δε βρίζει τον άλλον, με τον οποίο θα αναζητήσει τη συναίνεση.

Η κυβέρνηση, όμως, δε θέλει συναίνεση, δε θέλει να συζητά με τα κόμματα, θέλει να επιμένει να προσπαθεί να τα περιφέρει ως λάφυρα σε ρωμαϊκό θρίαμβο.

Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κεφαλαιοποίηση των στενών εκλογικών οφελών από την ψήφιση συγκεκριμένων ρυθμίσεων, που αφορούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Προσπαθεί να γεμίσει όσο περισσότερο μπορεί την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ με άσχετες μεταξύ τους κοινωνικές ομάδες, που θα χρωστούν στον ΣΥΡΙΖΑ την ικανοποίηση του αιτήματός τους.

Κάτι παρόμοιο έκανε το 2015 γεμίζοντας την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ με χιλιάδες ετερόκλιτες ομάδες --από νυν και σε αποστρατεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, που είδαν τις αποδοχές να ισοπεδώνονται, μέχρι ακτιβιστές του “δεν πληρώνω”.

Είναι κατανοητή η αγωνία κάποιων ομάδων για την προώθηση του θέματος που τις απασχολεί. Η επιστροφή, όμως, της πολιτικής ζωής του τόπου στην εποχή του “κατόπιν ενεργειών μου” του Ντίνου Ηλιόπουλου ως Ψευτοθόδωρου, είναι μία τεράστια πολιτική οπισθοδρόμηση. Και θα χάσουν από αυτήν, τόσο οι συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, που δείχνουν πρόσκαιρα να ευνοούνται, όσο και η χώρα.