Ο Καρανίκας έχει δίκαιο! - Free Sunday
Ο Καρανίκας έχει δίκαιο!

Ο Καρανίκας έχει δίκαιο!

 

Μία οξύτατη απάντηση έδωσε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Νίκου Καρανίκα, για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον καθηγητή Κώστα Χρυσόγονο, όταν ακούστηκε ότι θα αποχωρήσει από το κόμμα.

Δεν έχει καμία σημασία αν οι χαρακτηρισμοί που επιφυλάσσει για τον κ. Χρυσόγονο είναι εύστοχοι σε προσωπικό επίπεδο.

Είναι βέβαιο ότι περιγράφει με εξαιρετική ακρίβεια τη διαδικασία, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε πρώτο κόμμα και κυβερνα.

«Ο χρυσός γόνος του αριβισμού θέλει και εξουσία», ξεκινά ο κ.Καρανίκας καθιστώντας σαφές ότι το κόμμα ήταν μία σέχτα αυτών που βρίσκονταν εκεί, πριν πάρει την πάνω βόλτα. Οι άλλοι δεν πρέπει να συμμετέχουν. Κι έχει δίκαιο: Ποιος “νέος” στον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στη στενή ηγετική ομάδα του Μαξίμου;

«Δείτε τον δικηγόρο της Θεσσαλονίκης που ήταν καροτσάκι του Βενιζέλου μέχρι το 2013», συνεχίζει ο Καρανίκας και έχει δίκαιο: Στον ΣΥΡΙΖΑ ήξεραν σε ποια τάση του ΠΑΣΟΚ ήταν ο καθένας από όλους όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήξεραν π.χ. ότι ο Αντώνης Κοτσακάς ήταν στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ- όταν έχανε το ΠΑΣΟΚ», λέει ακόμη ο Καρανίκας κι έχει και σε αυτό δίκαιο! Διότι το ΠΑΣΟΚ έχανε επειδή έφευγαν όλοι αυτοί.

«Έγινε ευρωβουλευτής και μόλις τρομοκρατήθηκε, βλέποντας τις – στημένες – δημοσκοπήσεις, φοβήθηκε ότι δεν θα ξανά αναδειχθεί ευρωβουλευτής», συνεχίζει. Κι εδώ χει δίκαιο. Μία μεγάλη ομάδα εκλεγμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται βέβαιοι ότι δεν θα ξαναεκλεγούν επειδή πιστεύουν τις «στημένες δημοσκοπήσεις».

«Χάραξε δική του πορεία, αυτήν του αριβίστα τυχοδιώκτη που μαζεύει αποζημιώσεις και συσσωρεύει χρήμα στο όνομα της πολιτικής», συνεχίζει ο Καρανίκας. Κι εδώ έχει δίκαιο! Μία σειρά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της πολιτικής στήριξης των συνταξιούχων, συσσώρευσαν σιωπηλά τα 300 ευρώ της 13ης σύνταξης.
«Πήραν τα μυαλά του αέρα με την δημοσιότητα που του δίνουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ», προσθέτει κι έχει απόλυτο δίκαιο! Τα μη διαπλεκόμενα ΜΜΕ παίζουν αυτούς που πρέπει αλλά δεν τα ακούει κανείς. Πως να πάρουν τα μυαλά του αέρα;

«Έλεος με τον κάθε τυχοδιώκτη που νομίζει ότι, αν έχει μαζί του τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ θα κάνει και κόμμα, που θα το βολτάρει δεξιά και αριστερά…». Κι εδώ έχει διπλό δίκαιο! Πολλοί βολτάρουν δεξιά και αριστερά, και κόμματα και δημοψηφίσματα
«Κάθε καιροσκόπος, όπως αυτός και ένα καλάθι με ψήφους και δημαγωγίες», λέει ο Καρανίκας. Απολύτως σωστό! Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε στις εκλογές με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν εφάρμοσε ποτέ!