Οι νόμιμες διαδικασίες δεν απέτρεψαν τις παράνομες μίζες - Free Sunday
Οι νόμιμες διαδικασίες δεν απέτρεψαν τις παράνομες μίζες

Οι νόμιμες διαδικασίες δεν απέτρεψαν τις παράνομες μίζες

H δικαστική πτυχή της υπόθεση με τις μίζες από τα εξοπλιστικά τελεσιδίκησε ...μόλις 16 χρόνια αφότου ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετατέθηκε από το Υπ. Άμυνας στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο ίδιος επέστρεψε στη φυλακή, η κόρη του επέστρεψε τα τρία ακίνητα που είχαν περιέλθει στην κατοχή της από τις προμήθειες, η πρώην σύζυγος του επέστρεψε όσα είχε πάρει από τα κλεμμένα και άλλα παρόμοια.

Εκείνο το οποίο δεν έχει απαντηθεί είναι τι μέτρα πήρε το πολιτικό προσωπικό, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί η ίδια κατάσταση, τι διορθώσεις έγιναν στη διαδικασία, η οποία δεν είχε εμποδίσει τον κ.Τσοχατζόπουλο να κάνει όλα αυτά για τα οποία καταδικάστηκε.

Διότι μπορεί οι μίζες, για τις οποίες καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός, να ήταν παράνομες, όμως όλες οι διαδικασίες από την υλοποίηση των οποίων προέκυψαν οι μίζες ήταν νόμιμες. Και αυτό είχε αποτελέσει το βασικό επιχείρημα του κ. Τσοχατζόπουλου.

Οι νόμιμες διαδικασίες δεν απέτρεψαν τις παράνομες μίζες. Δυστυχώς στην ερώτηση τι έχει γίνει για να θωρακιστεί η νομιμότητα, δεν υπάρχει καταφατική απάντηση.

Διότι το πρόβλημα δεν είναι τι κάνουμε με αυτόν που αποδεικνύεται ότι παίρνει μίζες. Τον αναλαμβλανει η δικαιοσύνη, Το πρόβλημα είναι πώς δε θα παίρνει και πώς θα ελέγχεται όποιος μπλέκει με προμήθειες. Είναι προφανές ότι ούτε ο Άκης είχε ελεγχθεί, ούτε η προμήθεια.