Δεν μας αφήνει η Ντόρα, κύριε Πρόεδρε! - Free Sunday
Δεν μας αφήνει η Ντόρα, κύριε Πρόεδρε!

Δεν μας αφήνει η Ντόρα, κύριε Πρόεδρε!

«Αφού η Ντόρα βλέπει, κάτι σάπιο, στη διακρατική για τα F16 σταματώ κάθε διαδικασία έως καταθέσει στην επιτροπή με παρόντα τον Πρέσβη των ΗΠΑ», έγραψε στο twitter, ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνέντευξη της κυρίας Μπακογιαννη στο ΒΗΜΑ.

Η αντίδραση του Υπουργού Άμυνας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υπόδειγμα πολιτικής ευθιξίας. Ελαφρώς καθυστερημένης βέβαια διότι παρόμοια κριτική έχει δεχτεί η συμφωνία για τα F16 από την πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ, παρουσία του πρωθυπουργού, πριν από τρεις βδομάδες ακριβώς στην Ουάσιγκτον.

Αλλά δεν επεδείχθη. Και δεν δείχνει εύλογο για επιχείρημα όταν η αμερικανική πλευρά έλθει με τα συμβόλαια να της πει η ελληνική κυβέρνηση: “Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μέχρι να καταθέσει στην Επιτροπή της Βουλής, η κυρία Μπακογιάννη”.

Δηλαδή αν η κυρία Μπακογιάννη, δεν καταθέσει ποτέ, δεν θα προχωρήσει η συμφωνία και θα μείνουν τα F16 χωρίς αναβάθμιση;

Στην κυριακάτικη συνέντευξη του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, προσπαθεί να απαντήσει στην κριτική που ασκείται στη συμφωνία για τα F16, αναδεικνύοντας κυρίως την οικονομική και όχι την στρατιωτική της διάσταση, καθώς κάνει λόγο για «κάτι που θα βοηθήσει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και στις δύο χώρες» κι εκφράζει τη βεβαιότητα του ότι «θα έχει θετικό αντίκτυπο στις οικονομίες και των δύο χωρών».

Αν η θέση του κ.Καμμένου για διακοπή των διαδικασιών, δεν είναι άλλη μία από τις συνήθεις πολιτικές εξυπνάδες στις οποίες ειδικεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν είναι πολιτικά ζορισμένη, ενδέχεται να μπορεί να ερμηνευθεί ως έναρξη της προσπάθειας να προϊδεαστεί η ελληνική κοινή γνώμη ότι η συμφωνία δεν περνάει. Διότι πχ έχει αντιρρήσεις ένα τμήμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή διότι δεν περνά από τους δανειστές...

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα έχει πολύ ενδιαφέρον η αντίδραση Τραμπ όταν του πουν ότι για “εμείς θα το κάναμε κύριε Πρόεδρε, αλλά δεν μας αφήνει η Ντόρα”...

Και δεν είδαν και τη Μελάνια, όταν υποσχέθηκαν τα 2,4 δισ...