Ο Μουζάλας απέτυχε στην Ευρώπη γιατί είχε αποτύχει στην Ελλάδα - Free Sunday
Ο Μουζάλας απέτυχε στην Ευρώπη γιατί είχε αποτύχει στην Ελλάδα
Ο Γ,Μουζάλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε κλειστό χώρο

Ο Μουζάλας απέτυχε στην Ευρώπη γιατί είχε αποτύχει στην Ελλάδα

Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε στην κυβέρνηση η αποτυχία της υποψηφιότητας του Γιάννη Μουζάλα για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η δυσάρεστη έκπληξη μεταφέρθηκε και στην ελληνική κοινωνία -για την ακρίβεια στους λίγους που ενδιαφέρονταν- επειδή έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι ο κ. Μουζάλας είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος, που κάνει το καλύτερο δυνατό, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των προσφύγων.

Δυστυχώς όμως ο κ. Μουζάλας, παρά την προσπάθεια του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης, δεν είναι ένας πετυχημένος υπουργός.

Το Μαξίμου για στενά πολιτικούς λόγους προσπάθησε να διατηρήσει τον κ. Μουζάλα στο πολιτικό απυρόβλητο και τον στήριξε με κάθε τρόπο όταν δέχτηκε αυστηρή κριτική από την αντιπολίτευση, τους δημάρχους των νησιών και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαχείριση των προσφύγων στην Ελλάδα μοιάζει περισσότερο με μία υποκριτική φιλανθρωπία, παρά με μία ανθρώπινη αλληλεγγύη. Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα ήταν μία τεράστια πρόφαση για μεγάλη επιχείρηση. Με τζίρο εκατομμυρίων, με πελατειακές σχέσεις, με θέσεις εργασίας.

Ο Γιάννης Μουζάλας μπορεί να μην είναι υπεύθυνος για το σύνολο αυτής της πολιτικής, αλλά είναι το σύμβολό της. Είναι ένας υπουργός, που έχει αποτύχει και μάλιστα παταγωδώς στη διαχείριση των προσφύγων. Το είδαμε εμείς στην Ελλάδα. Γιατί θα έπρεπε να μην το έχουν δει οι εκτός Ελλάδος; Και γιατί θα έπρεπε να το παραβλέψουμε εμείς; Επειδή ήταν Έλληνας;