Ο Μητσοτάκης είναι η ατυχία του Τσίπρα - Free Sunday
Ο Μητσοτάκης είναι η ατυχία του Τσίπρα

Ο Μητσοτάκης είναι η ατυχία του Τσίπρα

 

Έξαλλη ήταν η ελληνική κοινή γνώμη από την παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. Προκλητικό τον ανέβαζαν τα μέσα ενημέρωσης, προκλητικό τον κατέβαζαν χωρίς καν να μπαίνουν στον κόπο να εξετάζουν τι είπε.

Το βασικό δεν ήταν αυτό. Το βασικό ήταν ότι η αποτίμηση της επίσκεψης Ερντογάν έγινε με σκληρούς εσωτερικούς όρους και με μία προσπάθεια να ασκηθεί εξωτερική πολιτική με εσωτερική κριτήρια,

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο οργάνωσε την επίσκεψη Ερντογάν η κυβέρνηση Τσίπρα.

Και μετά ήλθε χθες ο πρόεδρος του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας, του κεμαλικού- κοσμικού Cumhuriyet Halk Partisi, (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος καταλόγισε στον Ερντογάν “ενδοτισμό απέναντι στην Ελλάδα", διότι δεν είπε αυτά που κατά την τουρκική αντιπολίτευση έπρεπε να πει, δηλαδή ότι η Ελλάδα έχει κατακτήσει και διατηρεί 18 βραχονησίδες στο Αιγαίο και διάφορα άλλα παρόμοια.

Τον λαϊκισμό του κ.Κιλιτσντάρογλου ουδόλως τον ενδιέφερε το θέμα των 18 νησίδων. Τον ενδιέφερε να στριμώξει πολιτικά τον Ερντογάν και να καταδείξει ότι δεν διεκδικεί από την Ελλάδα αυτά που ο ίδιος θεωρεί ότι ανήκουν στην Τουρκία. Ότι είναι περίπου προδότης.

Είναι πολύ άτυχος ο Τσίπρας που απέναντι του έχει μία αντιπολίτευση που δεν διακρίνεται από τη σοβαρότητα που (δεν) είχε την κυβέρνηση στην προετοιμασία της επίσκεψης Ερντογάν. Ο Τσίπρας επιθυμεί διακαώς μια αντιπολίτευση που να τον αντιμετωπίζει όπως ο Κιλιτσντάρογλου τον Ερντογάν.

Με πλειοδοσία σε όλα.

Όπως αντιμετώπισε ο ίδιος τον Σαμαρά.

Το βασικό ζήτημα της ΝΔ δεν είναι πως να κάνει η αντιπολίτευση στον Τσίπρα, αλλά πως να καταστήσει σαφές στους πολίτες πως θα κυβερνήσει τον τόπο. Όσο η συζήτηση στρέφεται σε αυτό, τόσο πιο άτυχος είναι ο Τσίπρας.