Η μέρα που ο Κοτζιάς έπεσε από τα σύννεφα - Free Sunday
Η μέρα που ο Κοτζιάς έπεσε από τα σύννεφα

Η μέρα που ο Κοτζιάς έπεσε από τα σύννεφα

 

Την επισήμανση ότι παρόμοια θέση με την εκκλησία έχει μόνο η Χρυσή Αυγή, έκανε χθες το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να γίνει χρήση του ονόματος Μακεδονία για την γείτονα.

Μάλιστα ο κ.Κοτζιάς αναρωτιέται αν η εκκλησία αποφάσισε να κάνει ανοιχτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας.

Προφανώς ο κ.Κοτζιάς χθες έπεσε από τα σύννεφα, όπου βρισκόταν εδώ και πολύ καιρό κι έτσι δεν είχε μάθει ότι ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανιζόταν δημοσίως διατεθειμένος να ρίξει την κυβέρνηση, αν του το ζητήσει ο αρχιεπίσκοπος.

Μάλλον δεν είχε πληροφορηθεί ότι ο κ.Φίλης δεν συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο για να κατευναστεί η οργή της εκκλησίας για κάποιες αποφάσεις του.

Τέτοια σύννεφα για να φιλοξενούν τον κ.Κοτζιά δεν υπάρχουν.

Η εκκλησία πάντοτε συμμετείχε στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας. Οι κυβερνήσεις που ανέχονται τις παρεμβάσεις που νομίζουν ότι μπορούν να διαχειριστούν προς όφελος τους, υφίστανται και αυτές που δεν τις βολεύουν.

Αν ένα κόμμα ή μία κυβέρνηση είχε τα πνευματικά εφόδια να κρίνει θεολογικά τις παρεμβάσεις, θα μπορούσε να πει πολλά για το περιεχόμενο αυτών των παρεμβάσεων.

Αλλά μέχρι στιγμής καμία δεν κοιτά εκεί. Την ευλογία πριν την κάλπη θέλουν και πληρώνουν για αυτήν.

Εκτός αν ο κ.Κοτζιάς έχει την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός του όταν καθόταν 15 λεπτά μόνος με την εικόνα του ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, διαλογιζόταν μαζί της...