Ο Ιβάν και τα κανάλια - Free Sunday
Ο Ιβάν και τα κανάλια
Η πρώτη ομιλία του κ.Σαββίδη στους εργαζόμενους του "Ε"

Ο Ιβάν και τα κανάλια

 

Η πρώτη προσπάθεια του κ. Φίλιππου Βρυώνη να πάρει άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού, τον Αύγουστο του 2016, είχε άδοξο τέλος, καθώς η εγγυητική που κατέθεσε είχε διάρκεια 36 ημερών και όχι ενός έτους, όπως προέβλεπε η προκήρυξη του κ. Παππά.

Πριν από λίγο καιρό κι ενώ ο κ. Παππάς διαβεβαίωνε ότι η προκήρυξη του νέου διαγωνισμού είναι ζήτημα ημερών, ο σταθμός άλλαξε ιδιοκτησία για δεύτερη φορά μέσα σε 4 χρόνια και μεταβιβάστηκε στον κ. Ιβάν Σαββίδη.

Για δεύτερη φορά έναντι άγνωστου τιμήματος.

Ο κ. Σαββίδης επιβεβαίωσε τη μεταβίβαση τον Δεκέμβριο του 2017, εμφανιζόμενος στο κανάλι μαζί με τον Υπουργό Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο.

Χθες τόσο ο κ. Σαββίδης, όσο και ο κ. Βρυώνης υπέβαλαν φακέλους για να λάβουν πανελλαδική άδεια λειτουργίας και σε λίγο θα έχουν και οι δύο άδεια.

Ο κ. Σαββίδης έχει πλέον τηλεοπτικό κανάλι, ο κ. Βρυώνης δεν έχει, αλλά έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία πώς να φτιάξει.

Όμως, προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα, οι απαντήσεις στα οποία γίνονται πιο επιτακτικές εξαιτίας της στενής, όπως είναι γνωστό, σχέσης του κ. Σαββίδη με την κυβέρνηση.

Γιατί ο κ. Σαββίδης έπρεπε να πληρώσει για να αγοράσει ένα κανάλι, αφού σε λίγο θα μπορούσε να έχει την άδεια και χωρίς να έχει εγκαταστάσεις; Δεν ήταν ζήτημα εξοπλισμού. Άλλωστε, όπως λέγεται, τις εγκαταστάσεις θα τις φτιάξει από την αρχή.

Ευλόγως θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα χρήματα που έδωσε για την αγορά του καναλιού έπιασαν τόπο. Αλλά αν ισχύει αυτό, αν οι δύο από τις έξι άδειες είναι από το ίδιο πορτοφόλι, υπάρχει ζήτημα ολιγοπωλίου, το οποίο πρέπει να απαντηθεί.

Το να ζητούνται απαντήσεις σε θέματα διαφάνειας από αυτήν την κυβέρνηση, είναι μάταιος κόπος. Αλλά αυτές οι απαντήσεις θα δοθούν!