Στην αρχιεπισκοπή για κωλοτούμπες - Free Sunday
Στην αρχιεπισκοπή για κωλοτούμπες
Ο κ.Τσίπρας αποχωρεί από την αρχιεπισκοπή αφού έχει ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο

Στην αρχιεπισκοπή για κωλοτούμπες

Ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης για το όνομα, με το οποίο θα ενταχθεί στους διεθνείς οργανισμούς η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Προφανώς πολύ καλά έκανε και ενημέρωσε.

Απλώς είναι αστείο, διότι πρόκειται περί του ιδίου πρωθυπουργού, ο υπουργός εξωτερικών του οποίου:

  • είχε αρνηθεί να ενημερώσει τη Βουλή, επειδή υπάρχει διαπραγμάτευση σε εξέλιξη
  • είχε χαρακτηρίσει την Εκκλησία περίπου ως συνοδοιπόρο της Χρυσής Αυγής επειδή είπε... περίπου τα ίδια με όσα δήλωσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος

Προφανώς ο κ. Τσίπρας, η προσήλωση του οποίου στον κοινοβουλευτισμό δεν ήταν ποτέ το ιδιαίτερα δυνατό σημείο του, προτιμά να αναδείξει ως συνομιλητή του τον Αρχιεπίσκοπο.

Για την ακρίβεια προτιμά να δείξει ότι φοβάται την επιρροή του Αρχιεπίσκοπου στις “μάζες” και ότι δεν τον θέλει αντίπαλο, ενώ παράλληλα ευελπιστεί ότι με την αποθάρρυνση της προσέλευσης στο συλλαλητήριο θα υποστεί πλήγμα η ΝΔ, οι βουλευτές της οποίας θα παραστούν έστω ιδιωτικά.

Βεβαίως, η μειωμένη συμμετοχή θα θεωρηθεί “πράσινο φως” για τη συνέχεια, όμως, το βασικό πρόβλημα του κ. Τσίπρα δεν είναι ούτε η ΝΔ, ούτε η Εκκλησία.

Είναι η προσδοκία του να έχει ο ίδιος πολιτικά οφέλη εκτελώντας πειθήνια την απόφαση των ΗΠΑ να λυθεί η εκκρεμότητα περί το όνομα, έτσι ώστε το ΝΑΤΟ να ενισχύσει απρόσκοπτα τον ρόλο του στα Βαλκάνια, εντάσσοντας την πΓΔΜ. Την εκτελεί πειθήνια και προσδοκά για την προθυμία του ανταλλάγματα, που θα ενισχύσουν το αφήγημά του για έξοδο από τα μνημόνια.

Αν παρεμπιπτόντως δημιουργήσει και ένα πρόβλημα στη ΝΔ, ακόμη καλύτερα.

Το ότι η ομοψυχία, την οποία επικαλείται, δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί με περιφρόνηση των πολιτικών δυνάμεων, ούτε τον νοιάζει, ούτε τον αφορά.