Άκου ποιος ρωτάει! - Free Sunday
Άκου ποιος ρωτάει!

Άκου ποιος ρωτάει!

«Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια», έλεγαν χθες το μεσημέρι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδοντας όσα αναφέρονταν στην απόφαση του Eurogroup περί της συμφωνίας για προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την οποία είχε υπογράψει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ήταν, δε, τόσο βέβαιοι ότι είχαν δίκαιο σε όσα διέψευδαν σήμερα, για όσα είχε υπογράψει ο Υπουργός χθες, που δεν τόλμησαν ούτε το όνομά τους να βάλουν στη διάψευση.

Λίγες ώρες αργότερα άλλοι κύκλοι της ίδιας κυβέρνησης, σε ανακοίνωση τους, κάλεσαν τη ΝΔ να πάρει θέση για κάτι, που είχε πει η κυρία Μπακογιάννη το 2008.

«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση που εκφράζει στο ακόλουθο βίντεο, η τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη για την ονομασία της ΠΓΔΜ;» 

Η ΝΔ απάντησε, βέβαια, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.

Μία κυβέρνηση, η οποία δεν τολμά να αναλαμβάνει την ευθύνη δεκάδων δηλώσεων, που ως διαρροές κάνει κάθε μέρα και διαψεύδονται διαρκώς, δικαιούται να κάνει ερωτήσεις για το 2008;

Ή για να είναι σαφέστερο το κλίμα στο οποίο γίνονται τέτοιες ερωτήσεις: “Δικαιούται δια να ερωτά;”, όπως έλεγε ο Μένιος Κουτσόγιωργας...

Προφανώς όχι, εφόσον έχει την παραμικρή αίσθηση ντροπής...