Η ατζέντα των ΑΝΕΛ βγάζει κάλπες - Free Sunday
Η ατζέντα των ΑΝΕΛ βγάζει κάλπες

Η ατζέντα των ΑΝΕΛ βγάζει κάλπες

 

«Εμείς περιμένουμε να έρθει η 30 Αυγούστου και να τελειώσουμε με όσα έχει περάσει ο ελληνικός λαός», είπε χθες ο βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της βουλής, Δημήτρης Καμμένος, οριοθετώντας χρονικά τον γάμο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ελέχθη κάτι τέτοιο. Το έχει πει και ο Αλέξης Τσίπρας, όταν κάλεσε την Φώφη Γεννηματά να συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν μαζί, μετά το τέλος των μνημονίων.

«Αν δεν μας θέλουν επειδή είμαστε δεξιοί ας πάνε με την Φώφη», είπε, εννοώντας -μάλλον- μετά τις 30 Αυγούστου, αφού, μέχρι τότε, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ο Πάνος είναι ένας υπεύθυνος άνθρωπος και δεν θα φύγει από την κυβέρνηση».

Πρόκειται για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου, το οποίο θα μπορούσε να είναι απλό, αν η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ ήταν μετά τις 30 Αυγούστου, που λήγουν τα μνημόνια. Αλλά είναι πριν, είναι στις 11 Ιουλίου και οι ΗΠΑ θέλουν να κληθεί η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να ενταχθεί στον Οργανισμό.

Ουσιαστικά ο κ. Καμμένος μας προϊδεάζει ότι για να επισυμβεί το μείζον, η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, οι ΑΝΕΛ είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν το έλασσον, την συμβιβαστική λύση της διαφοράς περί το όνομα και μετά θα επισημοποιήσουν τη διάσταση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να πάει με όποιον θέλει.

Άλλα το όνομα έχει γίνει μείζον, ακριβώς επειδή πολιτικές δυνάμεις, όπως οι ΑΝΕΛ, το ανέδειξαν σε τέτοιο. Κι όταν μέσα σε μία κυβέρνηση υπάρχουν δυο απόψεις σε μείζον θέμα, η κατάληξη είναι κάλπες, όταν προκύψει το θέμα, δηλαδή πριν τις 11 Ιουλίου και όχι όποτε βολεύει τους διαφωνούντες συνεταίρους...