Είναι αργά για kolotoumbes - Free Sunday
Είναι αργά για kolotoumbes

Είναι αργά για kolotoumbes

«Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου βάζουν οριστικά τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης διάφορων καλοθελητών του παλιού πολιτικού συστήματος», έλεγαν με έκδηλη ικανοποίηση, χθες το βράδυ, οι γνωστοί ανώνυμοι κύκλοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Μόνο που τα σενάρια δεν τα καλλιέργησε κανένας καλοθελητής. Τα σενάρια τα καλλιέργησε η διάσταση απόψεων ανάμεσα στους δυο εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού σε ένα θέμα, το οποίο πριν από λίγες ημέρες συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη.

Το κακό για αυτούς είναι ότι η διάσταση, που προκάλεσε την αστάθεια, συνεχίζεται. Διότι ο κ. Τσίπρας προωθεί τη λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό, εναντίον της οποίας γίνονται συλλαλητήρια, που υποστηρίζει ο κ.Καμμένος.

Παράλληλα ο κ. Καμμένος εναποθέτει τις ελπίδες του στο ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις για λύση, στην προοπτική της οποίας επιταχύνει την διαπραγμάτευση ο κ. Τσίπρας.

Δηλαδή τι ακριβώς διαπραγματεύεται ο πρωθυπουργός; Τη σύνθετη ονομασία, για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα, ή την ονομασία χωρίς “Μακεδονία”, για να μην υπάρξει διάλυση στον συνασπισμό του;

Όμως, ο κ. Καμμένος γνωρίζει ότι αυτοί που επείγονται για λύση, την θέλουν πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και υπέδειξαν στον κ. Τσίπρα ότι έχει και άλλες δυνατότητες για κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, έτσι ώστε να περάσει τον συμβιβασμό, που θα ανοίξει την ένταξη της γειτονικής χώρας στη συμμαχία.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κυβερνητικό του εταίρο δημοσίως μέσω του κ. Λεβέντη και ο κ. Καμμένος ανταποκρίθηκε, πειθήνια όπως πάντα, αλλά υποκριτικά.

Η επιβεβαίωση της συνοχής, που επιχείρησε χθες η κυβέρνηση, στέλνει σε όσους ενδιαφέρονται για το θέμα τόσο αντιφατικά μηνύματα, που ακυρώνουν, τόσο τη συνοχή, όσο και τον δήθεν ρεαλισμό, που πουλάει εκτός συνόρων ο κ.Τσίπρας, ενώ διατηρούν αλώβητα τα σενάρια της αστάθειας.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα στηρίζει την επιβίωσή του στο ενδεχόμενο να πουν τα Σκόπια όχι στη λύση, υπέρ της οποίας, όμως, θα έχει δείξει ότι δουλεύει ο Τσίπρας, αλλά θα είναι αντίθετος ο Καμμένος. Ποιον νομίζουν ότι θα κοροϊδέψουν;

“Με τον Τσίπρα θα είμαστε μαζί μέχρι το τέλος”, είπε ο Καμμένος.

Δυστυχώς για αυτούς τις εξελίξεις, άρα και το τέλος, δεν τις καθορίζει πλέον η πολιτική τους ιδιοτέλεια. Είναι αργά για kolotoumbes...