Εκνευρισμός στο Μαξίμου - Free Sunday
Εκνευρισμός στο Μαξίμου

Εκνευρισμός στο Μαξίμου

 

Πολλοί σε αυτήν την χώρα δείχνουν να απαξιώνουν τον Νίκο Καρανίκα και τον ρόλο στην χάραξη της στρατηγικής, που έχει στο Μαξίμου.

Βεβαίως το αν κάνει καλά τη δουλειά του ή όχι είναι ένα θέμα, στο οποίο κρίνεται από τον προϊστάμενό του, δηλαδή τον πρωθυπουργό.

Όμως, αυτή ακριβώς η διάσταση δίνει βαρύτητα σε αυτό που λέει. Είναι αδιανόητο ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού να μιλά εξ εαυτού και να εκφράζει τον εαυτό του, ακόμη και όταν εκφράζει μόνο τον εαυτό του.

Κανείς ποτέ δεν θα εξέθετε τον πρωθυπουργό του λέγοντας «στα τσακίδια» για την Eldorado Gold.

Η χθεσινή παραπομπή από τον κ. Καρανίκα στο πρωτοσέλιδο της “Εφημερίδας των Συντακτών”, επιβεβαιώνει ευθέως ότι η γραμμή του Μαξίμου είναι η σύγκρουση με τη «δεξιά με Καραμανλή και Μητσοτάκη», όπως λέει ο ίδιος.

Μέχρι τώρα, το κυβερνητικό κλείσιμο του ματιού παρέπεμπε στο ότι ένα τμήμα της δεξιάς, αν δεν είναι φιλικό, τουλάχιστον ανέχεται την κυβέρνηση, καθώς με αυτό το τμήμα μιλά ο Καμμένος. Η ανάρτηση του κ.Καρανίκα απλώς καθιστά σαφές ότι αυτό το κλείσιμο του ματιού έχει τελειώσει. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι προαναγγελία ήττας σε καθεστώς πολιτικής μοναξιάς.

Αυτό προκαλεί και οργή και θυμό για ό,τι απειλείται να χαθεί. Κι αυτό που απειλείται να χαθεί προκαλεί εκνευρισμό, διότι εκτός από όλα τα άλλα, δεν μπορούν να καταλάβουν πώς έγινε όλο αυτό και γιατί η ζωή δεν πορεύθηκε με βάση τον σχεδιασμό τους. Άλλωστε ο κ.Καρανικας δεν ήταν ο μόνος εκνευρισμένος, ο κ.Παππάς πατήρ εξ ίσου εκνευρισμένος εμφανίστηκε.

Προφανώς δεν ακούγεται ευχάριστα στο Μαξίμου να λέει ο Θεοδωράκης ότι δεν τους «ενδιαφέρει κανένα υπουργείο με πρωθυπουργό τον κ Τσίπρα», αλλά στρατηγικά ο εκνευρισμός είναι κακός σύμβουλος.