Να μη γίνει η Ελλάδα Μαδουριστάν! - Free Sunday
Να μη γίνει η Ελλάδα Μαδουριστάν!

Να μη γίνει η Ελλάδα Μαδουριστάν!

"Τι σχέση έχει η σημερινή ΝΔ της εμφύλιας ρητορείας, της υπονομευτικής αμετροέπειας, της διχαστικής γραμμής, με το συντηρητικό κόμμα της τάξης, της νομιμοφροσύνης, της δημοκρατικής αυστηρότητας, της λαϊκής Δεξιάς, που οραματίστηκε ο ιδρυτής του", αναρωτήθηκε χθες στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός κάνοντας μία σαφή αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και μία έμμεση -πλην εξίσου σαφή- στους ιδεολογικούς του συνεχιστές, δηλαδή στον Κώστα Καραμανλή.

Το να μιλά, βέβαια, ο κ.Τσίπρας για αμετροέπεια και νομιμοφροσύνη, έχει την ίδια αξία με αυτήν που δίνουν στους ελέφαντες οι λαθρέμποροι ελεφαντόδοντου, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι ότι η αναφορά του στη ΝΔ που -κατά την άποψη του- υπήρχε πριν το 2009, έγινε με αφορμή τη συζήτηση για τη NOVARTIS, στο πλαίσιο της οποίας ένας υπουργός εκείνης της ΝΔ κατηγορήθηκε από προστατευόμενο μάρτυρα ότι πήρε μίζα 40 εκ. ευρώ.

Δηλαδή ο κ.Τσίπρας εξέφρασε τον ανυπόκριτο θαυμασμό του για τη ΝΔ της περιόδου κατά την οποία τα στοιχεία -για τα οποία ο ίδιος υπερηφανεύεται- κάνουν λόγο για μίζες 40 εκ. ευρώ.

Είναι προφανές ότι επιδιώκει δύο επίπεδα αντιπαράθεσης: Ένα για να δείχνει τον σεβασμό του στον Καραμανλή και ένα για να καταγγέλλει τους διεφθαρμένους.

Ο θαυμασμός του για τη λαϊκή δεξιά είναι εξίσου ειλικρινής με τη μίζα των 40 εκ. ευρώ. Όποιος πιστεύει ότι είτε στο ένα είτε στο άλλο είναι ειλικρινής, είναι απλώς αφελής.

Το επίπεδο της αντιπαράθεσης μαζί του είναι μόνο ένα.

Η αποτροπή της μετατροπής της Ελλάδας σε Μαδουριστάν.