Μη μου τα σκάνδαλα τάραττε! - Free Sunday
Μη μου τα σκάνδαλα τάραττε!

Μη μου τα σκάνδαλα τάραττε!

Με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ μίλησε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των δύο στρατιωτικών που έχουν συλλάβει οι Τούρκοι πριν μία εβδομάδα.

Το θέμα δεν είναι τι του είπε ο Τσίπρας. Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για τη σύλληψη δύο στρατιωτών μιας χώρας στο έδαφος μιας άλλης χώρας στην οποία, κατά ομολογία της δικής τους χώρας είχαν μπει παράνομα.

Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή: Τίποτε.

Απλώς ο Τσίπρας πήρε τον ΓΓ του ΟΗΕ, διότι μάλλον δεν μπορούσε να πάρει κανέναν άλλο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιορίστηκε να εκφράσει την ευχή της να επιλυθεί το ζήτημα, η δε αναπληρώτρια γγ του ΝΑΤΟ, μάλλον τίποτε δεν είπε στον Καμμένο. Έναν υπαινιγμό να είχε κάνει, θα μας το είχε πει ο Υπουργός Άμυνας, που υποτίθεται ότι χθες θα την ενημέρωνε.

Το θέμα είναι ποιο είναι το ζητούμενο για την Αθήνα και με ποια διαδικασία έχει μεταφερθεί στην Άγκυρα.

Από την γενική πρόξενο στην Αδριανούπολη; Από τα ΜΜΕ που κατέγραψαν τις δηλώσεις Τζανακόπουλου; Το είπε πριν μία βδομάδα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο ομόλογο του;

Το ζητούμενο για την Αθήνα είναι αυτό που είπαν χθες οι συνήθεις ανώνυμες κυβερνητικές πηγές:

“Βρίσκονται σε εξέλιξη διπλωματικές επαφές και από τις δυο πλευρές σε επίπεδο υπουργείων, ώστε η σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών να μην μετατραπεί σε διπλωματικό επεισόδιο”.

Ο πρωθυπουργός έπρεπε να δείξει ότι κάνει κάτι. Στον Ερντογάν δεν έχει τολμήσει να τηλεφωνήσει ακόμη. Βρήκε πρόχειρο τον γγ του ΟΗΕ, που είχε συναντηθεί νωρίτερα με τον Ζάεφ της πΓΔΜ. Θα μπορούσε να τηλεφωνήσει στον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Αφρικανικών Κρατών ή τον πρόεδρο της UEFA...

Η κυβέρνηση καταπίνει τα πάντα για να μην της χαλάσει η ατζέντα των σκανδάλων και παρακολουθεί αμήχανα δύο Έλληνες πολίτες να είναι μία εβδομάδα τώρα προφυλακισμένοι σε ξένη χώρα.