Ανήθικη η δαιμονοποίηση του επιχειρείν για... λόγους ηθικής - Free Sunday
Ανήθικη η δαιμονοποίηση του επιχειρείν για... λόγους ηθικής
Ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψη του στο εργoστάσιο της ARCAFROZ,

Ανήθικη η δαιμονοποίηση του επιχειρείν για... λόγους ηθικής

“Στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Φρουζής εδώ και πέντε χρόνια ακόμα περιμένει”, δήλωσε χθες το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με το σημείωμα που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία για τη Novartis, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Φρουζής εξέφρασε το ενδιαφέρον να συναντήσει τον πρωθυπουργό.

Παραμένει άγνωστο ποιο θα ήταν το κακό, αν ο κ. Τσίπρας έβλεπε τον κ. Φρουζή. Γιατί να μην δει τον κ.Φρουζή το 2013, που το ζήτησε και που άλλωστε ουδείς γνώριζε ότι η εταιρεία προωθεί τα προϊόντα της με περίεργους τρόπους.

Γιατί να μην τον δει; Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας της χώρας ήταν και πρόεδρος του Συνδέσμου των Φαρμακοβιομηχανιών. Εκτός αν ήξερε κάτι ο κ. Τσίπρας για τις μεθόδους της εταιρείας, τις οποίες, σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, τις πληροφορήθηκαν από τον κ. Σαλμά το 2014.

Ο κ. Καμμένος μας ενημέρωσε ότι ένα άλλο μέλος του Συνδέσμου, ο κ. Γιαννακόπουλος της ΒΙΑΝΕΞ, του έστελνε μηνύματα στο κινητό του για το ποιος να μπει υφυπουργός αθλητισμού.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πήγε πρόσφατα στην ΑΚΡΑΦΟΖ, η οποία δραστηριοποιείται στην αγροδιατροφική, δηλαδή έχει και ανταγωνιστές. Ο κ. Τσίπρας χαριεντιζόταν με τον κ. Σαββίδη.

Πρακτικά, ασφαλώς και κάθε πρωθυπουργός πρέπει να συναντάται με όποιον σοβαρό επιχειρηματία το ζητήσει. Η δαιμονοποίηση του επιχειρείν είναι μέρος του ιδεολογικού ιστού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι πολιτικά ανόητη και οικονομικά καταστροφική.

Εκτός κι αν στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο μόνος λόγος που ένας επιχειρηματίας θέλει να συναντήσει έναν πολιτικό, είναι για να του δείξει την τροχήλατη βαλίτσα του.