Ώρα Κινήματος Αλλαγής ή ώρα ΠΑΣΟΚ; - Free Sunday
Ώρα Κινήματος Αλλαγής ή ώρα ΠΑΣΟΚ;

Ώρα Κινήματος Αλλαγής ή ώρα ΠΑΣΟΚ;

Στην ενότητα, που ούτως ή άλλως δημιουργεί στους πολιτικούς σχηματισμούς η εκλογική μάχη, εναπόθεσε τον ακρογωνιαίο λίθο του Κινήματος Αλλαγής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της με την οποία έκλεισε το ιδρυτικό συνέδριο του Κόμματος.

«Είτε γίνουν αύριο το πρωί, είτε το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι κοντά! Ουσιαστικά η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο» είπε η κυρία Γεννηματά, η οποία ανήγγειλε:

  • Την συγκρότηση Επιτροπής Ψηφοδελτίων για τις Βουλευτικές εκλογές
  • Την οργανωτική προετοιμασία για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές

Όμως, ούτε η εκλογική “απειλή”, ούτε ο κλασσικός για τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου “διμέτωπος” αγώνας (“μόνο η καρέκλα για τους μεν και τα κουκιά για τους δε, τους ενδιαφέρουν”, είπε η κυρία Γεννηματά) στάθηκαν ικανά να κρύψουν τις βαριές διαφορές ανάμεσα στα στελέχη του νέου κόμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Καμίνης τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο, που καθιστά σαφές ότι δεν αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (“κατάχρηση εξουσίας” καταλόγισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, “η πατρίδα παραπαίει”, είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και χαρακτήρισε «αυταπάτη» τη λογική «ίσων αποστάσεων», ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε ζήτημα τρίτης εντολής, δηλαδή εκλογικό στόχο, τρίτου κόμματος και κατ' αρχήν άρνηση συνεργασίας με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ).

Την ίδια στιγμή δεν επιτεύχθηκε η ενοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ, αλλά αποφασίσθηκε η πιο “λειτουργική ενοποίηση” με μηνιαίες κοινές συνεδριάσεις, γεγονός που δείχνει ότι το εγχείρημα αντιμετωπίζει ακόμη ενστάσεις στο εσωτερικό του δεύτερου εταίρου.

Παράλληλα, μετά την εκλογική μάχη, στην οποία εξελέγη η κυρία Γεννηματά, που στη συνέχεια διόρισε τους συνέδρους, το συνέδριο αποφάσισε να οργανωθεί το κίνημα “από κάτω προς τα πάνω αρχίζοντας από το επίπεδο του Δήμου και στη συνέχεια σε επίπεδο νομού”.

Η κυρία Γεννηματά, πάντως, προσδιόρισε τα επόμενα βήματα, δηλαδή κατέθεσε πολιτικές προτάσεις και ζήτησε απαντήσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απαντώντας στις διαφορετικές εισηγήσεις για την πορεία του νέου κόμματος, παρέπεμψε σε ένα ασαφές μέλλον:

“Όλα γίνονται στην ώρα τους”, είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Μένει να φανεί, αν εκείνη η ώρα θα είναι ώρα Κινήματος Αλλαγής ή ώρα ΠΑΣΟΚ...