Oι "κανόνες" Βασιλειάδη είναι ασήμαντοι και αδιάφοροι για το σύγχρονο ποδόσφαιρο - Free Sunday
Oι "κανόνες" Βασιλειάδη είναι ασήμαντοι και αδιάφοροι για το σύγχρονο ποδόσφαιρο

Oι "κανόνες" Βασιλειάδη είναι ασήμαντοι και αδιάφοροι για το σύγχρονο ποδόσφαιρο

Χθες οι ποδοσφαιρικές εταιρίες της Super League αποφάσισαν να αποδεχτούν τις προτάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Η είδηση δεν είναι ότι θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, αλλά ότι είχε σταματήσει.

Αν δηλαδή το πρωτάθλημα δεν είχε σταματήσει με τα πιστόλια του κ.Σαββίδη, είναι βέβαιο ότι οι μόνοι που θα το είχαν καταλάβει θα ήταν οι διαχειριστές των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και τα γραφεία στοιχημάτων.

Διότι στα γήπεδα δεν πάνε και πάρα πολλοί.

Μέσο όρο 4.026 εισιτήρια είχε ανά αγώνα ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Πρακτικώς δηλαδή το πρωτάθλημα διεξάγεται με αδύναμες εταιρείες -ιδιοκτήτριες ομάδων κι ερήμην των φιλάθλων, με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερη σημασία οι παράπλευρες δραστηριότητες που γίνονται με αφορμή το πρωτάθλημα κι όχι το ίδιο το πρωτάθλημα. Τηλεόραση και στοίχημα, νόμιμο τε και παράνομο.

Πρακτικά ο κ.Βασιλειάδης, ως αληθινός ΣΥΡΙΖΑιος, θέλει ένα πρωτάθλημα, στο οποίο ο ίδιος και η πολιτική εξουσία θα έχουν κυρίαρχο ρόλο. Όμως ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι μία αγορά , η οποία δουλεύει παγκοσμίως με πολύ συγκεκριμένους κανόνες, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις προτάσεις του κ.Βασιλειάδη.

Με 4.000 εισιτήρια ανά αγώνα αυτή η αγορά δεν μπορεί να δουλέψει. Και δεν πρόκειται να δουλέψει όσο τους κανόνες τους επιβάλλει ο κάθε υφυπουργός αθλητισμού σε μία αδύναμη ομάδα ιδιοκτητών αθλητικών εταιρειών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ούτε καν διανοείται να έχει κέρδη από το προϊόν που πουλάει. Γίνεται δεν γίνεται πρωτάθλημα.

Όταν απαλλαγούμε από τους “κανόνες” Βασιλειάδη και η Ελλάδα αποκτήσει δυνατές βιώσιμες αθλητικές εταιρίες, τότε θα υπάρξει και πρωτάθλημα.