Κι όμως ο ίδιος ο ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ ήξερε! - Free Sunday
Κι όμως ο ίδιος ο ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ ήξερε!

Κι όμως ο ίδιος ο ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ ήξερε!

Από την προηγούμενη Τρίτη, η Θεσσαλονίκη έμεινε χωρίς νερό πέντε ημέρες και η ομαλότητα στην υδροδότηση της πόλης δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη.

Η παραίτηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΑΘ, Γ.Κρεστενίτη, δεν θα σήμαινε ότι έχει την ευθύνη για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Θα σήμαινε, όμως, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για το ότι δεν απετράπη η πενθήμερη, -και βάλε διότι εν μέρει υπάρχει ακόμη-, ανυδρία στην πόλη.

Είναι αδιάφορο αν η τωρινή διοίκηση ευθύνεται για την κατασκευή του δικτύου. Είναι υπόλογη για τη λειτουργία του. Ακόμη και αν δεν ήξερε ότι υπάρχει πρόβλημα. Αλλά το ήξερε, διότι στις 23 Μαΐου 2017, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας για το 2016, ο κ.Κρεστενίτης είπε ότι «το υδροδοτικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης "στήθηκε" σταδιακά από την περίοδο της Τουρκοκρατίας, με "μπαλώματα", σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και ανάλογα με τις εκάστοτε πληθυσμιακές ανάγκες και συνθήκες δόμησης, χωρίς προφανώς ολιστική προσέγγιση. Έχουν γίνει αρκετές μελέτες τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνουμε έργα».

Δυστυχώς για τη διοίκηση της ΕΥΑΘ, ήξερε και το πρόβλημα με τον αγωγό, που φέρνει νερό από την Αραβησσό.

Στην ίδια παρουσίαση -πριν από 10 μήνες δηλαδή- ο κ. Κρεστενίτης ανακοίνωσε επενδύσεις 72,5 εκ. ευρώ. Από αυτές αποφασίστηκε να δοθεί το 11%, «8 εκατομμύρια ευρώ στη συντήρηση και την παρακολούθηση του αγωγού Αραβησσού Πέλλας».

Τα έδωσαν αυτά τα χρήματα;

ΟΧΙ! Διότι δεν θεώρησαν το έργο άμεσης προτεραιότητας και τα προγραμμάτισαν για το 2019 και μετά!

Απλώς έκαναν λάθος αξιολόγηση του κινδύνου τίμηση και την πάτησαν!

Ακολουθεί η σελίδα 39 από τα αποτελέσματα της ΕΥΑΘ του 2016 που παρουσιάστηκαν από τον κ.Κρεστενιτη στις 23 Μαϊου 2017 

 σχεδιο1