Λεονταρισμοί για εσωτερική κατανάλωση, διαλλακτικότητα για εξωτερικές σχέσεις. - Free Sunday
Λεονταρισμοί για εσωτερική κατανάλωση, διαλλακτικότητα για εξωτερικές σχέσεις.

Λεονταρισμοί για εσωτερική κατανάλωση, διαλλακτικότητα για εξωτερικές σχέσεις.

Η χθεσινή επικοινωνία Τσίπρα – Γιλντιρίμ είναι η απόδειξη της χρήσης της εξωτερικής πολιτικής για εσωτερική κατανάλωση διότι απλώς κατέδειξε την πολυγλωσσία του ιδίου του πρωθυπουργού. Λεονταρισμοί για εσωτερική κατανάλωση, διαλλακτικότητα για εξωτερικές σχέσεις.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε ενημερώσει Ευρώπη και Αμερική και Ρωσία και πιθανόν και τη Νέα Ζηλανδία για την τουρκική προκλητικότητα, δεν είπε μία κουβέντα στον Τούρκο ομόλογο του για τα όρια που ξεπέρασε η Τουρκία, όπως προχθές ενημέρωσε τους ιθαγενείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αντίθετα, όπως μας πληροφόρησε το Μέγαρο Μαξίμου, “οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας” . Το ενδεχόμενο να συζητήσουν τα διδάγματα από την “ήττα της Τουρκίας το 1821”, την οποία έβαλε στην ατζέντα ο Υπουργός Άμυνας, μάλλον πρέπει να αποκλειστεί.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανήμερα το Πάσχα, δακρύβρεχτα με αναρτήσεις στο twitter ζητούσε την επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα, όπως μας πληροφόρησε το Μέγαρο Μαξίμου

δεν του ζήτησε την αποφυλάκιση των δύο, απλώς “έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών στο Τούρκο ομόλογο του” και αποδέχτηκε τη δέσμευση του ότι “θα τον κρατά ενήμερο για τη εξέλιξη της δικαστικής έρευνας”.

Ο πρωθυπουργός, όπως επίσης μας πληροφόρησε το Μέγαρο Μαξίμου, “συζήτησε τη συνεργασία για την εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν”. Δηλαδή θα συνεργαστεί η Ελλάδα με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες κάνουν απαγωγές σε τρίτες χώρες εξαρθρώνοντας το δίκτυο Γκιουλέν; Πως ακριβώς; θα συνεργαστεί στην απαγωγή από την Ελλάδα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο; Επ' αυτού δεν μας πληροφόρησε το Μέγαρο Μαξίμου.