Ο Τσιρώνης είναι τόσο οικολόγος, όσο αριστερός είναι ο Τσίπρας - Free Sunday
Ο Τσιρώνης είναι τόσο οικολόγος, όσο αριστερός είναι ο Τσίπρας

Ο Τσιρώνης είναι τόσο οικολόγος, όσο αριστερός είναι ο Τσίπρας

Την αποχώρηση τους από τους Οικολόγους Πράσινους μετά από τη διαφωνία τους με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, εξέφρασαν 80 στελέχη του κόμματος. Βεβαίως, άργησαν λιγάκι, διότι πρόκειται περί του ιδίου οικολόγου Υπουργού, ο οποίος ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος είχε υπογράψει την υπουργική απόφαση για το κυνήγι, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Για ένα κόμμα, όπως οι Οικολόγοι, το θέμα “κυνήγι” έχει βαθιά ιδεολογική αξία. Για τον οικολόγο κ. Τσιρώνη δεν είχε. Αυτό, όμως, δεν τον έκανε λιγότερο οικολόγο στα μάτια του πρωθυπουργού. Ήταν τόσο οικολόγος ο κ. Τσιρώνης, όσο ο κ. Τσίπρας Αριστερός.

Άλλωστε η οικολογική διάσταση της κυβέρνησης Τσίπρα δεν κρίνεται από τον κ. Τσιρώνη, αλλά από τον αληθοφανή ισχυρισμό ότι στην κυβέρνηση συμμετέχει “πράσινο κόμμα”. Ποιος θα πάρει το πρασινόμετρο στο χέρι; Όποιος πήρε και το αριστερόμετρο. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, που ενώ αποκήρυττε μετά βδελυγμίας τη Δεξιά στην Ελλάδα, προέτρεπε τον κ. Σουλτς να συνεργαστεί με την κυρία Μέρκελ και ο ίδιος που, ενώ κατήγγειλε τους σοσιαλιστές στην Ελλάδα, πήγαινε στα συνέδρια του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Κάποιος θα μπορούσε να παρατηρήσει ότι για ένα κόμμα όπως οι Οικολόγοι 80 παλαιά στελέχη, όπως οι αποχωρήσαντες, είναι αρκετά για να έχουν την πλειοψηφία στα κομματικά όργανα.

Η χθεσινή αποχώρηση αποδεικνύει ότι αυτό δεν ισχύει, όταν ο εκπρόσωπος τους είναι υπουργός. Ένας υπουργός πρέπει να ξέρει καλά πού να βάζει υπογραφές και πώς να ελέγχει τις σφραγίδες. Ακόμη και όταν είναι οικολόγος...