Από τον Εχίνο στον Ανθρωποφάγο - Free Sunday
Από τον Εχίνο στον Ανθρωποφάγο
Του δημοσιογράφου του ιστότοπου Samostimes, Μιχάλη Σβαρνιά

Από τον Εχίνο στον Ανθρωποφάγο

Τελικά υπήρξε μία ιδιωτικοποίηση που ενόχλησε την κυβέρνηση. Όλες τις άλλες τις έκανε όπως έπρεπε. Με λιγότερα ή περισσότερα ψέμματα.

Η μόνη ιδιωτικοποίηση που την ενόχλησε είναι η ιδιωτικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής. Διότι, όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας «το να πάρεις μια βάρκα και να πεις, ξέρεις κάτι τώρα που είναι το Πάσχα βάζω στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχει το φυλάκιο να την υπερασπιστεί».

Όμως, από αυτό το οποίο λέει ο κ.,Καμμένος προκύπτει απλώς ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει το θέμα της συζήτησης για τη σημαία στη βραχονησίδα. Με τον γνωστό εξυπνακίστικο τρόπο που της ταιριάζει.

Διότι, ακόμη κι αν ξεκινήσουμε την παραδοχή κυβερνητικών βουλευτών ότι ήταν λάθος η τοποθέτηση της σημαίας, το θέμα παραμένει, πού έβαλαν τη σημαία. Διότι περιορισμοί στην κίνηση εντός της ελληνικής επικράτειας δεν υπάρχουν από τότε, μετά την μεταπολίτευση που έπεσαν οι μπάρες στο Πετρίτσι και στον Εχίνο. Σκοπεύει η κυβέρνηση να βάλει στο ράφι τη συζήτηση για τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί κυριαρχίας, βάζοντας θαλάσσιες μπάρες στην πρόσβαση;

Δηλαδή και θα φωνάζει στο εσωτερικό για την ελληνικότητα χώρων και κανείς δεν θα μπορεί να πάει, άρα δεν θα έχουν λόγο να μιλάνε οι Τούρκοι...

Aν, όμως, κανείς δεν θα μπορεί να πηγαίνει στις βραχονησίδες, θα έχει εφαρμοστεί εν τοις πράγμασι η συμφωνία των Ιμίων:

No ships, no flags, no troops.

Εκτός αν αυτές οι βραχονησίδες είναι μικρότερες απο σπιθαμή. Διότι, όπως είπε ο πρωθυπουργός στο Καστελόριζο:

“Δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή εδαφών μας”

No government.