Υπάρχουν δίπλα μας ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά - Free Sunday
Υπάρχουν δίπλα μας ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά

Υπάρχουν δίπλα μας ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά

Την αντίθεση της στην παροχή στα ομόφυλα ζευγάρια της δυνατότητας να αποκτούν παιδιά εξέφρασε χθες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία και στις παραδόσεις του λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας».

Αυτη η αντίθεση δεν αφορά μόνο την εκκλησία αλλά και πολλούς ανθρώπους καθώς το συγκεκριμένο θέμα είναι εκείνα η έκφραση γνώμης επί των οποίων υπακούει στις βαθιές ιδεολογικές καταβολές του καθενός.

Όμως η άποψη επί του θέματος, δεν πρέπει να αγνοεί τα κοινωνικά δεδομένα. Μόνο καποιος που εθελοτυφλεί δεν βλέπει ότι με την εκμετάλλευση σχετικών νομικών προβλέψεων που ισχύουν νόμιμα σήμερα, πολλά ομόφυλα ζευγάρια ζουν με παιδιά, έστω κι αν αυτά είναι νομικά συνδεδεμένα με το ένα από τα δύο μέλη του ζευγαριού.

Η κοινωνία όμως δεν μπορεί να μείνει προσηλωμένη στην ιδεολογική πλευρά του θέματος και να στρουθοκαμηλίζει λέγοντας ότι δεν βλέπει ότι υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά και αρνούμενη να ρυθμίσει το θέμα. Διότι να το απαγορεύσει δεν θα τα καταφέρει μιας και τρόποι να ξεπερνιούνται οι απαγορεύσεις έχουν ήδη βρεθεί

Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν ξέρουμε ότι συμβαίνει δίπλα μας!