Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τον Ρουβίκωνα να μην είναι εκτός γραμμής - Free Sunday
Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τον Ρουβίκωνα να μην είναι εκτός γραμμής
Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΕΚ Δ. Παπαδημούλης στην υποδοχή του προέδρου Μακρόν από την Ευρωπαϊκή Αριστερά

Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τον Ρουβίκωνα να μην είναι εκτός γραμμής

Η χθεσινή δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, ενός από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που είναι φιλικοί στην εκτός κόμματος αριστερά ήταν μια σαφής προειδοποίηση προς τον Ρουβίκωνα:

«Καμιά φορά ο ακτιβισμός είναι παράνομο πράγμα», είπε ο κ. Κυρίτσης, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του όχι με τον ακτιβισμό, αλλά με τους στόχους του συγκεκριμένου ακτιβισμού:

«Δεν συμφωνώ γιατί νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να επιδιώξουμε καλές σχέσεις με την Γαλλία», είπε αναφερόμενος στην επίθεση με μπογιές στη γαλλική πρεσβεία.

Πρακτικώς δηλαδή, το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο ακτιβισμό του Ρουβίκωνα, δεν ήταν ο ίδιος ακτιβισμός, αλλά η σηματοδότηση εχθρικών σχέσεων με τη Γαλλία.

Ήταν δηλαδή ο Ρουβίκωνας εκτός γραμμής;

Την Κυριακή, που έκανε την επίθεση ναι. Αν είχε κάνει την επίθεση, την Τρίτη που μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα ήταν, διότι εκεί ευρωβουλευτές της Αριστεράς, ανάμεσα τους και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον υποδέχτηκαν με πλακάτ, τα οποία ανέγραφαν «σταματήστε τον πόλεμο στη Συρία» (Stop the war in Syria) και «κάτω τα χέρια από τη Συρία» (Hands of Syria), ακτιβισμό που προέβαλε ιδιαίτερα, η ευρωβουλευτής, Κ. Κούνεβα. Κι όχι μονό αυτό, αλλά του εντόπισαν και αντιφάσεις στην κοινωνική πολιτική του, για την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, σε άλλη ακτιβιστική ενέργεια στην οποία συμμετείχε ενεργά ο κ. Παπαδημούλης.

Όμως ο κ. Κυρίτσης είχε και μία ακόμη προειδοποίηση για τον Ρουβίκωνα, όταν ρωτήθηκε αν η επίθεση με μπογιές στο Γαλλική πρεσβεία, θα επηρεάσει τις σχέσεις με τη Γαλλία.

«Αν χαλάσουν οι σχέσεις μας από αυτό; Ούτε μια στο εκατομμύριο», είπε ο κ. Κυρίτσης.

Κοινώς δηλαδή, η διαχείριση των αποτελεσμάτων των ακτιβισμών εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια της ηγεσίας.  

Διότι αυτό που ταυτίζει τον Ρουβίκωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι οι απόψεις, αλλά οι εχθροί. Για το ενδεχόμενο να μην το κατάλαβαν, όταν επιτέθηκαν στην γαλλική πρεσβεία, ο κ. Κυρίτσης τους υπενθύμισε ότι «καμιά φορά ο ακτιβισμός είναι παράνομο πράγμα».