O Κοτζιάς εξάγει τη ΣΥΡΙΖΑϊκή αλαζονεία της εξουσίας - Free Sunday
O Κοτζιάς εξάγει τη ΣΥΡΙΖΑϊκή αλαζονεία της εξουσίας
Ο Υπουργός Εξωτερικών προσέρχεται στο επαρχιακό δικαστήριο της Λευκωσίας

O Κοτζιάς εξάγει τη ΣΥΡΙΖΑϊκή αλαζονεία της εξουσίας

"Να σέβεστε την ιδιότητα μου!"

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, αυτή την φράση χρησιμοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, απευθυνόμενος στον νομικό παραστάτη της Μονής Κύκου, κατά την χθεσινή κατάθεση του στο κυπριακό δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση του οικοπέδου που η Μονή Κύκκου είχε παραχωρήσει στην Ελλάδα για να χτίσει πρεσβεία στην Λευκωσία, αλλά βρέθηκε να πωλείται από το ΤΑΙΠΕΔ,

Είναι προφανές ότι ο κ.Κοτζιάς δεν αισθάνθηκε άνετα με τις ερωτήσεις του συνηγόρου της Μονής κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, που κράτησε δύο ώρες.

Όμως το βασικό που προκύπτει από την συγκεκριμένη φράση είναι ότι περίμενε μία διαφορετική αντιμετώπιση στο δικαστήριο, όπου δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις.

Περίμενε ότι ο νομικός παραστάτης της Μονής, θα επιφύλασσε την αντιμετώπιση της οποίας ο κ.Κοτζιάς και οι συνάδελφοι του στην εξουσία, θεωρούν αυτονόητο ότι πρέπει να τυγχάνουν στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Υποταγή στη βούληση και ικανοποίηση των επιθυμιών τους, ακόμη και πριν τις εκφράσουν.

Όμως οι ιδιότητες δεν είναι απρόσωπες. Τα πρόσωπα που τις ενδύονται, οφείλουν να κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων. Ειδικά όταν χρησιμοποιούνται για τη θεσμική εκπροσώπηση της χώρας.

Καλά θα κάνουν να ξεπεζέψουν.

 ΥΓ: Τελικά είχε βάλει το ΤΑΙΠΕΔ το ακίνητο, που είχε δωρίσει η Μονή Κύκκου προς πώληση; Ναι, αλλά ήταν από νομική πλάνη, είπε ο Υπουργός. Το επιχείρημα θα μπορούσε να είναι αποστομωτικό μόνο για την ελληνική δημόσια διοίκηση, όπως την ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.  Υποτακτική στην πολιτική εξουσία.