Ο Τσίπρας διαρρέει ότι η ΕΕ θέλει συμφωνία με 180 ψήφους γιατί ο ίδιος δεν έχει πια τις 151 - Free Sunday
Ο Τσίπρας διαρρέει ότι η ΕΕ θέλει συμφωνία με 180 ψήφους γιατί  ο ίδιος δεν έχει πια τις 151

Ο Τσίπρας διαρρέει ότι η ΕΕ θέλει συμφωνία με 180 ψήφους γιατί ο ίδιος δεν έχει πια τις 151

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που εκμαίευσε η ΑΥΓΗ, η επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου κατοικοεδρεύει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση, στον κ.Τσίπρα δηλαδή, ότι επιθυμεί η συμφωνία για τη λύση στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ, να περάσει από την ελληνική βουλή με 180 ψήφους.

Θα μπορούσε βέβαια το ερώτημα να είναι πως κατάφερε η ΑΥΓΗ να πάρει μία τέτοια πληροφορία, αλλά υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα.

Ουσιαστικά ο μόνος ο οποίος θα ήθελε η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει μία τέτοια επιθυμία είναι το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο αποφάσισε να διαχειριστεί το θέμα απελπιστικά μόνο του με αποτέλεσμα να απομονωθεί. Και επειδή δεν έχει συνομιλητές στο θέμα, προσπαθεί να εκβιάσει τη θετική ψήφο άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Και γιαυτό τον λόγο προσπαθεί να εκβιάσει την ευρωπαϊκή παρέμβαση επικαλούμενη διαρρέοντας στο επίσημο όργανο της πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες “οι Βρυξέλλες εκφράζουν σοβαρή ανησυχία για τη μικροκομματική τακτική με την οποία αντιμετωπίζουν πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην Αθήνα τις προσπάθειες επίλυσης του ονοματολογικού”.

Κοινώς δηλαδή, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμειγνύεται στα εσωτερικά της χώρας γιατί εκτιμά τη σοβαρότητα του Τσίπρα και την ανησυχεί η μικροπολιτική του Μητσοτάκη.

Προφανώς αυτά είναι ανοησίες, διότι όπως είπε και ο κ.Γιουνκερ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται με όποια κυβέρνηση εκλέγεται στις χώρες- μέλη, “ακόμη και με τον ακροδεξιό εταίρο του κ.Τσίπρα.

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλει η κυβέρνηση, επικύρωση της συμφωνίας με 180, ας τη ζητήσει από τη βουλή. Φοβάται μήπως εκτεθεί ο Μητσοτάκης ως μικροπολιτικός και θέλει να τον προστατεύσει;

Απλώς στο συγκεκριμένο θέμα, το πρόβλημα του Τσίπρα δεν είναι οι 180, οι 151 είναι το πρόβλημα. Αυτούς προσπαθεί να μαζέψει και δεν τα καταφέρνει, διότι ο “ακροδεξιός εταίρος” του υπακούει σε άλλα κελεύσματα.