Ο Τσίπρας χτίζει από τη Θεσσαλονίκη μία «συμμαχία προθύμων για αντιφασιστικό μέτωπο» - Free Sunday
Ο Τσίπρας χτίζει από τη Θεσσαλονίκη μία «συμμαχία προθύμων για αντιφασιστικό μέτωπο»

Ο Τσίπρας χτίζει από τη Θεσσαλονίκη μία «συμμαχία προθύμων για αντιφασιστικό μέτωπο»

Σύμφωνα με όσα είπε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, «στη Θεσσαλονίκη επωάζεται το αυγό του φιδιού». Σύμφωνα με άλλο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης συνέπεσε με τα 55 χρόνια από τη δολοφονία Λαμπράκη. Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη πρέπει «να δείξουμε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με όλους αυτούς που εκφράζουν τη βία, αλλά και εκείνους που ετοιμάζουν αυτούς που εκφράζουν τη βία».

Κι όλα αυτά λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι πίσω από την επίθεση κατά του κ. Μπουτάρη, είναι ακραίοι κύκλοι που σχετίζονται με τη ΝΔ.

Κάποιοι κύκλοι στο Μαξίμου έπεισαν τον πρωθυπουργό ότι πάνω στα απόνερα της επίθεσης, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει ένα σωσίβιο που θα τον βγάλει από την πολιτική απομόνωση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό.

Ότι θα μπορούσε να οικοδομηθεί ένα «αντιφασιστικό μέτωπο» απέναντι σε μια φασιστική απειλή, που ο κ. Τσίπρας, δεν διστάζει να συνδέσει με τη ΝΔ.

Κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου νομίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολιτικό φάντασμα της Μαρίν Λεπέν, το οποίο θα πλανιέται πάνω από τη Θεσσαλονίκη και σε αυτό να οικοδομήσουν ένα πολιτικό μέτωπο κατά της ΝΔ παράλληλα με την ενοχοποίηση της πόλης.

Επικίνδυνα και αδιέξοδα παιχνίδια για μικροκομματικά οφέλη. Αδιέξοδα για αυτούς που τα απεργάζονται κι αυτούς που τα υπηρετούν, επικίνδυνα για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.

Αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτά είναι παιχνιδάκια. Μόλις διαπιστώσει ότι ένα σχέδιο δεν του βγαίνει, το αποσύρει, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι έχει εκθέσει όσους συνήργησαν σε αυτό.

Και δυστυχώς για αυτούς τον τελευταίο καιρό, δεν τους βγαίνει τίποτε...