Μία ήττα, ένα μήνυμα - Free Sunday
Μία ήττα, ένα μήνυμα

Μία ήττα, ένα μήνυμα

Το αποτέλεσμα των εκλογών για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Όχι για το ότι η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν είναι φιλική προς ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλες τις εκλογές. Κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει.

Το μήνυμα στην κυβέρνηση είναι ότι δεν αρκούν τα διοικητικά μέτρα για να γίνει εφικτός ο έλεγχος ενός σώματος και η εκλογική συμπεριφορά του.

Θα μπορούσαν να το είχαν διαπιστώσει σε διάφορους φορείς του δημοσίου, όπου οι εκλεκτοί των φιλοκυβερνητικών διοικήσεων δεν κατορθώνουν να περνούν τον εκλεκτό τους στις διαφορες εσωτερικές ψηφοφορίες.

Αλλά δεν το κατάλαβαν. Τώρα θα υποχρεωθούν να το κατανοήσουν και μάλιστα στα δύσκολα. Γιατί η κατανόηση έρχεται μετά από μία σημαντική ήττα. Για την ακρίβεια μία ψυχρολουσία. Η κυβέρνηση απέτυχε να ελέγξει το δικαστικό σώμα παρά το ότι μέλη της κατέβαλαν εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες, παρά το ότι κινητοποιήθηκε το γραφείο πρωθυπουργού και παρά το ότι αξιοποίησαν όλες τις θέσεις που ελέγχονταν από την πολιτική εξουσία.

Χρόνο και περιθώρια να αλλάξουν πορεία είχαν και έχουν. Δεν μπορούν διότι δεν έχουν διάθεση να το κάνουν.

Θα εξακολουθήσουν να προσπαθούν να χρησιμοποιούν τους θυλάκους που ελέγχουν για να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και μετά, ως συνήθως, θα αφήσουν αυτούς τους θυλάκους στο έλεος των πολιτικών τους αντιπάλων...