Στο κενό η προσπάθεια Τσίπρα να μπλέξει την Ευρ. Επιτροπή στα εσωτερικά της χώρας - Free Sunday
Στο κενό η προσπάθεια Τσίπρα να μπλέξει την Ευρ. Επιτροπή στα εσωτερικά της χώρας
Τσίπρας και Γιούνκερ στην συνέντευξη τύπου στην Αθηνα

Στο κενό η προσπάθεια Τσίπρα να μπλέξει την Ευρ. Επιτροπή στα εσωτερικά της χώρας

Δεν είχαν περάσει λίγες ώρες που ο πρωθυπουργός είχε κατέβει από το βήμα της βουλής, όπου κατά την άποψη των πιο φανατικών μετεκλογικών υποστηρικτών του, είχε διαλύσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανάρτησε το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο που η ελληνική κυβέρνηση είχε υπογράψει με τους δανειστές.

Ήταν ήδη νύχτα δηλαδή,

Θα μπορούσε να το είχε αναρτήσει και ημέρα, αλλά προφανώς δεν ήθελαν να παρέμβουν στη συζήτηση στην ελληνική βουλή.

Διότι θα μπορούσε να έχει αναφερθεί σε αυτό, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε την εντολή ή ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος το υπέγραψε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανάρτησε το κείμενο της συμφωνίας, επειδή ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκαν σε αυτήν, μάλλον επειδή δεν ήθελαν να μάθουμε τι υπέγραψαν.

Πρακτικά η Επιτροπή, δημοσιεύοντας το μνημόνιο, έστειλε το μήνυμα ότι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, οι οποίες θα μένουν μυστικές, έτσι ώστε να μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι δεν τις έχει κάνει, δεν θα υπάρξουν.

Δηλαδή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αμφισβητεί τη νομιμοποίηση της κυβέρνηση Τσίπρα να διαπραγματεύεται, αλλά δεν πρόκειται να την διευκολύνει για να κάνει παιχνίδια σε βάρος της αντιπολίτευσης στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι.

Μην στηρίζεστε σε μας για να νικήσετε τον Μητσοτάκη, είπε χθες η Επιτροπή. Αν δεν το κατάλαβαν στο Μέγαρο Μαξίμου, θα το ξαναπεί όσες φορές χρειαστεί.

Αυτή ήταν η δεύτερη μέσα σε δέκα ημέρες μετά τη διάψευση της ...αποκλειστικής πληροφορίας της ΑΥΓΗΣ, ότι ζήτησαν "να ψηφιστεί η συμφωνία για το όνομα με 180, διότι δεν εμπιστεύονται τον Μητσοτάκη" .