Πόσα "όχι" μπορεί να πει στη Σύνοδο Κορυφής ο Τσίπρας χωρίς να μπλοφάρει; - Free Sunday
Πόσα "όχι" μπορεί να πει στη Σύνοδο Κορυφής ο Τσίπρας χωρίς να μπλοφάρει;

Πόσα "όχι" μπορεί να πει στη Σύνοδο Κορυφής ο Τσίπρας χωρίς να μπλοφάρει;

«Υπομονή και ψυχραιμία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου», συνέστησε χθες ανώνυμος κυβερνητικός αξιωματούχος, σχολιάζοντας την δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, από την οποία προέκυπτε ότι πολιτικά ο ίδιος και ο ομόλογος του της πΓΔΜ κατέληξαν σε αυτό που είχαν αναλάβει, δηλαδή βρήκαν λύση στο όνομα.

Η διαρροή του Μαξίμου μπορεί να σημαίνει πρακτικά ότι ο κ.Τσίπρας βρήκε την χρυσή διαδικασία για να μην φέρει καμία συμφωνία στην ελληνική βουλή πριν τη σύνοδο κορυφής διακινδυνεύοντας την καταψήφιση της κυβέρνησης του αλλά να δημιουργήσει τετελεσμένα ως απόρροια της διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια της συνόδου.

Αυτό όμως ανοίγει τη βεντάλια της διαπραγμάτευσης. Και Σκόπια και χρέος και αξιολόγηση. Μπορεί να ελπίζει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το τραπέζι, τόσο περισσότερα μπορεί να κερδίσει με την ίδια ζαριά.

Διότι βλέπει ότι Μογκερινι και Γερμανία λένε ότι η λύση του προβλήματος του ονόματος θα φέρει περισσότερη σταθερότητα στην περιοχή, άρα είτε η ΕΕ να είναι διατεθειμένη να δώσε κάτι παραπάνω για να την εξασφαλίσει τη σταθερότητα, ή τον προειδοποιούν ότι η μη λύση του θα φέρει περισσότερη αστάθεια.

Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστό ότι όσο ανοίγει σε θέματα μία διαπραγμάτευση, τόσο ισχυροποιούνται εκείνα τα μέρη τα οποία έχουν την ευχέρεια να πουν “όχι”...

Πόσα “όχι” έχει την ευχέρεια να πει ο κ.Τσίπρας;

Χωρίς να μπλοφάρει...