Και από αύριο η διαπραγμάτευση επανέρχεται - Free Sunday
Και από αύριο η διαπραγμάτευση επανέρχεται

Και από αύριο η διαπραγμάτευση επανέρχεται

Συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας σε 21 πόλεις γίνονται σήμερα με πρωτοβουλίες τοπικών επιτροπών και τη συμπαράσταση τοπικών εκκλησιών.

Η πρόβλεψη για τη συμμετοχή είναι ριψοκίνδυνη. Διότι και τον Ιανουάριο προβλεπόταν "κανονική συμμετοχή” και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να μην ερεθίσει τα πλήθη με την πολιτική συμπεριφορά της. Δηλαδή από τη μία να μην γίνει η ίδια χορηγός της συμμετοχής και από την άλλη να ουδετεροποιήσει κάποιους από τους οργανωτικούς θυλάκους των συλλαλητηρίων, όπως η εκκλησία και να εκθέσει τη ΝΔ, ως έχουσα υποκριτική στάση.

Στο πλαίσιο αυτό δεν έγινε το περίφημο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ, ο κ.Τσίπρας δέχτηκε τον Πατριάρχη, -επειδή μάλλον δεν μπορεί να μιλήσει με τον αρχιεπίσκοπο- και ο κ.Κοτζιάς ανέσυρε έγγραφα της διαπραγμάτευσης που κατά τη γνώμη του εξέθεταν τη ΝΔ

Το τηλεφώνημα που δεν έκανε ο κ.Ζάεφ, βόλευε και τον ίδιο, διότι και αυτός είχε να αντιμετωπίσει συλλαλητήρια στο εσωτερικό του.

Τώρα που τα συλλαλητήρια τελειώσουν σήμερα, αύριο η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσεί τη διαπραγμάτευση. Ίσως και λίγο πιο εντατικά, διότι αυτοί που προωθούν τη λύση, λέγεται ότι βάζουν πλέον πολυ σύντομα χρονοδιαγράμματα.