Ένας πρωθυπουργός σε απελπισία - Free Sunday
Ένας πρωθυπουργός σε απελπισία

Ένας πρωθυπουργός σε απελπισία

Χθες το απόγευμα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας γίνονταν συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας. Την ίδια περίπου ώρα ο Μητσοτάκης συναντούσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιανι.

Ο πρωθυπουργός κάτι έπρεπε να κάνει. Προφανώς κοίταξε δεξιά, κοίταξε αριστερά και βρήκε τον Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος πριν λίγες ημέρες ανέλαβε πρωθυπουργός στην Ισπανία.

Κι αφού αμιλήσαν στο τηλέφωνο και συμφώνησαν να συνεργαστούν για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός του ζήτησε τη στήριξη του για το χρέος.

Πολύ καλά έκανε.

Απλώς, ο κ.Σάντσεθ, δεν έχει καν ακόμη υπουργό οικονομικών που να μπορεί να υπογράφει. Δεν έχει καν ακόμη κυβέρνηση. Και για να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, του χρειάζονται καμιά ενενηνταριά βουλευτές, από τους οποίους ενδέχεται να έχει εξασφαλίσει κάμιά πενηνταριά.

Αν περιμένει ο κ.Τσίπρας τη βοήθεια του κ.Σάντσεθ, στην πολιτική κατάσταση που είναι σήμερα, για να προωθήσει τις ρυθμίσεις για το χρέος, πρέπει απλώς να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία...

Αν το μόνο επικοινωνιακό αντίβαρο στα συλλαλητήρια και στις επαφές του Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ήταν ο Ισπανός πρωθυπουργός με το γοητευτικό χαμόγελο, πρέπει η απελπισία να είναι μεγαλύτερη από όσο φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού...

Δηλαδή τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη χειρότερα. Αν δεν είναι ήδη...