Παρασκευή κι απόβραδο, έρχονται τα μέτρα... - Free Sunday
Παρασκευή κι απόβραδο, έρχονται τα μέτρα...

Παρασκευή κι απόβραδο, έρχονται τα μέτρα...

Η κυβέρνηση επέλεξε να καταθέσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη αξιολόγηση, ένα βράδυ Παρασκευής του Ιούνη, εκεί που μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών βρισκόταν ήδη στο Σαββατοκύριακο.

Καλό ως ιδέα, αλλά λίγη.

Διότι, ότι κι αν έκαναν, η Δευτέρα θα ερχόταν εκτός και αν μεσολαβούσε η συντέλεια του κόσμου. Δυστυχώς για αυτούς, ο Τραμπ δεν την έφερε.

Άρα από σήμερα Δευτέρα, το θέμα παίρνει τις διαστάσεις που η κυβέρνηση έδειξε να θέλει να κρύψει. Το ότι ενδέχεται οι αντιδράσεις να περιοριστούν στο τριήμερο από τις 11 μέχρις τις 14 Ιουνίου, οπότε και θα ψηφιστούν τα μέτρα και όχι στη βδομάδα που θα προσφερόταν αλλιώς, ουδεμία σημασία έχει.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μείνει εκτεθειμένη, τον λιγότερο δυνατό χρόνο. Αλλά ο χρόνος της έκθεσης δεν πρόκειται να επηρεάσει σε οτιδήποτε το βαθμό της έκθεσης.

Θα μπορούσαν να πουν την αλήθεια. Το τάδε μέτρο εξυπηρετεί την Α ανάγκη, το δείνα λαμβάνεται για τον Β λόγο. Αλλά πλέον ελάχιστη σημασία έχει, διότι η κοινωνία ερμηνεύει όλα τα μέτρα που λαμβάνουν υπό το πρίσμα της παράτασης της παραμονής τους στην εξουσία. Εδώ και καιρό δεν ανιχνεύεται καμία άλλη πρόθεση. Ακόμη και αν είχαν τις καλύτερες του κόσμου, δεν θα εντοπιζόταν Και όσο επιλέγουν τις εξυπνάδες του αιφνιδιασμού, τόσο λιγότερο πιστευτές θα γίνονται οι προθέσεις

Είναι αργά για ειλικρίνειες γιατί οι αλήθειες τους μέχρι τώρα, ήταν απελπιστικά ψεύτικες...

Κάποιος στην κηδεία του Χάρι Κλυν, φώναζε τον πρωθυπουργό ψεύτη και ουδείς τον κάλεσε να σεβαστεί είτε το ύπατο πολιτικό αξίωμα της χώρας, είτε την ιερότητα της στιγμής ενός ύστατου αποχαιρετισμού...